Francijā aiztur studenti, kas rakstījusi erotiskas e-vēstules ekonomikas ministram
Par vajāšanu ar elektronisko sakaru līdzekļu starpniecību Francijas likumos paredzēts 15 000 eiro naudassods un cietumsods līdz vienam gadam.
Pasaulē
2016. gada 28. februāris, 09:01

Francijā aiztur studenti, kas rakstījusi erotiskas e-vēstules ekonomikas ministram

Jauns.lv

Francijas policija pie Monpeljē pilsētas valsts dienvidos ir aizturējusi studenti, kas bija sūtījusi pa elektronisko pastu erotiskas vēstules ekonomikas ministram Emanuelam Makronam, ziņo Francijas reģionālais laikraksts “Midi libre”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizturētā ir 29 gadus veca jauniete no Āfrikas valsts Gabonas, kas vairākus mēnešus pa e-pastu bija uzmākusies Makronam ar mīlas vēstulēm un erotiska rakstura fotogrāfijām. Pirmie no šiem sūtījumiem ir datēti ar pērnā gada septembri.

Ministrs sākumā nepievērsa tam uzmanību, bet vēlāk šo e-vēstuļu un fotogrāfiju skaits ievērojami pieauga, tāpēc viņš 16.februārī iesniedza sūdzību varas iestādēm.

Francijas tiesībsargājošās institūcijas ātri identificēja e-vēstuļu sūtītāju, kas izrādījās Monpeljē piepilsētas Živiņakas iedzīvotāja.

Jaunietes mājā tika veikta kratīšana, viņas dators un mobilais tālrunis tika konfiscēti, bet viņu pašu policija aizturēja par “kaitīgiem daudzskaitlīgiem vēstījumiem, kas traucē citu cilvēku mieru”, ziņo “Midi libre”.

Lai gan izmeklēšanā tika apstiprināts, ka šī studente nav bīstama, incidentu tiek plānots izmeklēt. "Nav pieļaujams, ka valsts amatpersonu vajā pa e-pastu, pat ja ir runa par mīlas vēstījumiem,” laikraksts citēja anonīma ziņu avota teikto.

Studente ir nopratināta, un tagad ir gaidāms, ka viņai veiks psihiatrisku ekspertīzi.

Makrons atteicās komentēt šo incidentu preses pārstāvjiem.

Laikraksts atgādināja, ka saskaņā ar 2014.gada augustā pieņemtu likumu par vajāšanu ar elektronisko sakaru līdzekļu starpniecību paredzēts 15 tūkstošu eiro naudassods un cietumsods līdz vienam gadam.

BNS/ Foto: Shutterstock