foto: REUTERS/SCANPIX
Vācijas ārlietu ministrs dosies uz Turciju, lai tiktos ar Erdoanu
Heiko Māss.
Pasaulē
2018. gada 4. septembris, 14:00

Vācijas ārlietu ministrs dosies uz Turciju, lai tiktos ar Erdoanu

LETA

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss trešdien dosies savā pirmajā oficiālajā vizītē uz Turciju, kur tiksies ar šīs valsts prezidentu Redžepu Tajipu Erdoanu.

Māsam paredzētas tikšanās arī ar Turcijas ārlietu ministru Mevlitu Čavušolu un parlamenta spīkeru Binali Jildirimu, otrdien paziņojusi Turcijas Ārlietu ministrija.

Saasinoties diplomātiskajam un tirdzniecības konfliktam ar Vašingtonu, kas pieprasa atbrīvot saistībā ar teroristiem apsūdzēto amerikāņu mācītāju Endrū Bransonu, Ankara cenšas iegūt Berlīnes labvēlību.

Māsa divu dienu vizīte liks pamatus septembra beigās plānotajai Erdoana valsts vizītei Vācijā. Plānots, ka Turcijas prezidents Vāciju apmeklēs 28. un 29.septembrī.

Ceturtdien Stambulā Māss un Čavušolu plāno apmeklēt Vācu skolu, kurai šogad aprit 150 gadi, un piedalīties jaunā mācību gada atklāšanā.

Māss pagājušajā nedēļā izteicās, ka Vācijas un Turcijas attiecības būs iespējams izlabot tikai pēc tam, kad būs atbrīvoti visi Vācijas pilsoņi, kas aizturēti Turcijā.

Attiecības starp Vāciju un Turciju ir pasliktinājušās kopš 2016.gada, kad Vācijas parlaments atzina par genocīdu armēņu masu slaktiņu Pirmā pasaules kara gados Osmaņu impērijā.

Spriedze attiecībās saasinājās pēc 2016.gada jūlijā Turcijā notikušā neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma, pēc kura tika aizturēti tūkstošiem cilvēku.