foto: Alexei Nikolsky/POOL/TASS
Putins nākammēnes apmeklēs Sīrijas miera sarunas Irānā
Vladimirs Putins
Pasaulē
2018. gada 31. augusts, 19:56

Putins nākammēnes apmeklēs Sīrijas miera sarunas Irānā

LETA

Tiek veikti sagatavošanās darbi, lai Krievijas prezidents Vladimirs Putins jaunnedēļ Teherānā varētu piedalīties Sīrijas miera sarunās kopā ar Turcijas un Irānas kolēģiem, piektdien pavēstīja Kremlis

Krievija un Irāna, kas ir Sīrijas valdības lielākās militārās atbalstītājas, strādā kopā ar opozīcijas atbalstītāju Turciju, lai kara plosītajā valstī uzturētu drošas zonas civilistiem.

Sagaidāms, ka 7.septembra samita gaitā Putinam būs divpusēja tikšanās ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoanu, apliecināja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Putins, Erdoans un Irānas prezidents Hasans Ruhani pēdējo reizi trīspusējā samitā Sīrijas jautājumā tikās novembrī Sočos, Krievijā.

Viņi sprieda par "tālākiem soļiem, lai nodrošinātu ilgtermiņa situācijas normalizāciju Sīrijā", pēc samita paziņoja Kremlis.

Līderi uztur regulārus kontaktus.

Putins šomēnes tikās ar Ruhani Kaspijas jūras reģiona samitā Kazahstānā, bet ar Erdoanu pagājušajā mēnesī augošo tautsaimniecību samitā Dienvidāfrikā.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.