foto: AFP/Scanpix/LETA
Izraēla atkal draud uzbrukt Irānas mērķiem Sīrijā
Vīrietis aplūko Izraēlas premjerministra prezentāciju starptautiskajā dzimtenes drošības forumā Jeruzalemē.
Pasaulē
2018. gada 29. augusts, 16:50

Izraēla atkal draud uzbrukt Irānas mērķiem Sīrijā

LETA

Izraēla trešdien no jauna izteica draudus uzbrukt Irānas militārajiem mērķiem Sīrijā, ar šiem draudiem nākot klajā neilgi pēc tam, kad Sīrija un Irāna bija parakstījušas līgumu par sadarbību drošības jomā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"[Sīrijas prezidenta] Bašara al Asada un Irānas noslēgtais līgums ir pārbaudījums Izraēlai. Mūsu atbilde būs skaļa un skaidra," runājot Izraēlas sabiedriskajā radio, sacīja izlūkošanas ministrs Jisraels Kacs.

"Mēs neļausim Irānai militāri nostiprināties Sīrijā," viņš sacīja.

"Mēs reaģēsim Sīrijā ar visu mūsu spēku pret jebkuru Irānas mērķi, kas apdraud Izraēlu, un ja Sīrijas armijas pretgaisa aizsardzības sistēma iejauksies, tā par to samaksās."

Irānas militārais atašejs Damaskā otrdien paziņoja, ka irāņu militārie padomnieki paliks Sīrijā atbilstoši dienu iepriekš noslēgtajam līgumam.

"Līgumā tika uzsvērts arī atbalsts Sīrijas teritoriālajai integritātei un Sīrijas suverenitātes neatkarībai," sacīja brigādes ģenerālis Abolgasems Alinedžads.

Teherāna sniedz Asada valdībai, kas jau septiņus gadus pilsoņkarā cīnās ar nemiernieku grupējumiem, politisku, finansiālu un militāru atbalstu.

Izraēla centusies tiešā veidā Sīrijas konfliktā neiesaistīties, tomēr arī ir atzinusi, ka Sīrijā veikusi vairākus desmitus uzlidojumu, lai, pēc Telavivas skaidrojuma, nepieļautu moderna bruņojuma piegādes Libānas šiītu grupējumam "Hizbollah".

Izraēla arī solījusi nepieļaut Irānas militāru nostiprināšanos Sīrijā, un vairākos uzlidojumos, kuros tiek vainota Izraēla, Sīrijā nogalināti arī irāņi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās