Eiropā pāri Vidusjūrai šogad ieradies jau 131 tūkstotis nelegālo imigrantu
Pasaulē
2016. gada 2. marts, 09:44

Eiropā pāri Vidusjūrai šogad ieradies jau 131 tūkstotis nelegālo imigrantu

Jauns.lv

Šķērsojot Vidusjūru, Eiropā šogad ieradies vairāk nekā 131 tūkstotis nelegālo imigrantu, paziņoja ANO Bēgļu lietu aģentūra (UNHCR).

Pavisam ieradušies 131 724 nelegālie imigranti. No tiem 122 637 ir nokļuvuši Grieķijā, informēja aģentūra.

UNHCR atklāja, ka, pēc pirmdienas vakara datiem, 24 tūkstošiem nelegālo imigrantu Grieķijā ir bijusi nepieciešama pajumte.

"Eiropa ir uz lielākoties pašizraisītas humānās krīzes robežas," brīdināja aģentūra, apsūdzot Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis par haosu un ciešanu palielināšanu, ķeroties pie "neatbilstīgas prakses".

Nelegālo imigrantu Balkānu maršruta valstis piektdien paziņoja, ka neļaus ieceļot vairāk par 580 nelegālajiem imigrantiem dienā.

Valstis sākušas pastiprināt robežkontroli, kopš Austrija paziņoja, ka turpmāk pieņems ne vairāk kā 80 patvēruma pieprasījumus dienā un ļaus savu teritoriju tranzītā šķērsot ne vairāk kā 3200 imigrantiem dienā.

Līdz ar stingrāku noteikumu ieviešanu tūkstošiem nelegālo imigrantu iestrēguši Grieķijā.

Pērn Eiropā ieradās 1,2 miljoni nelegālo imigrantu.

Lielākā nelegālo imigrantu daļa necenšas palikt pirmajās Eiropas Savienības valstīs, kuras viņi sasniedz - Itālijā vai Grieķijā -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Nelegālo imigrantu vidū tikai 30% ir Sīrijas kara bēgļi, pārējie ir ekonomiskie imigranti, decembrī atzina Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

BNS