foto: AP/Scanpix
Stunda kāzās, viena deja ar jauno sievu - Putina ciemošanās austriešiem izmaksājusi 250 000 eiro
Austrijas ārlietu ministre Karīna Knaisla kāzu dejā ar Putinu.
2018. gada 26. augusts, 06:47

Stunda kāzās, viena deja ar jauno sievu - Putina ciemošanās austriešiem izmaksājusi 250 000 eiro

Kas Jauns Avīze

Krievijas prezidents Vladimirs Putins bija Austrijas ārlietu ministres Karīnas Knaislas (53) kāzu viesu vidū. Kā parasti, Putins lika uz sevi gaidīt, bet šoreiz pavisam maz, kāzu ceremoniju aizkavējot par desmit minūtēm.

Ministres vīrs ir 54 gadus vecais uzņēmējs Volfgangs Meilingers. Jaunlaulātie dāvanā no Kremļa saimnieka saņēma Tulas patvāri, gleznu ar lauku motīviem un antīku eļļas spiedi. Putins līdzi bija ņēmis Kubaņas kazaku kori, kas Krievija izmaksāja 1,8 miljonus rubļu. 

Putins kāzās uzturējās tikai aptuveni stundu, pasakot tostu vācu valodā, iedzerot uz pāra veselību un nodejojot vienu deju ar līgavu. Pēc tam viņš devās uz tikšanos ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli. Austrijas nodokļu maksātājiem šī īsā ciemošanās izmaksāja 250 000 eiro, gādājot par Putina drošību.

Vēl dārgāk maksā Austrijas tēlam nodarītais kaitējums, parādot to kā Trojas zirgu rietumvalstu saimē. Knaisla neslēpti simpatizē Krievijai, pati ir bezpartijiska, bet pievienojusies populistiskajai valdībai, ko veido Austrijas Tautas partija un Brīvības partija. 

Austrija vienīgā no Eiropas Savienības neizraidīja Krievijas diplomātus pēc indes uzbrukuma Lielbritānijā bijušajam krievu izlūkdienesta pulkvedim ar viņa meitu. 

Sociālajos tīklos daudzi uzjautrinās par Putinu kā “kāzu ģenerāli”, bet citi atgādina, kas ir Austrijas Brīvības partija. To 50. gados nodibināja bijušie (formāli, ne sirdī un prātā) nacisti. Pēdējos gados gan partija cenšas notušēt šo sava tēla daļu.