foto: REUTERS/SCANPIX
Vēl viena aktrise sūdz tiesā Vainstīnu par izvarošanu 2006.gadā Kannās
2018. gada 22. augusts, 07:04

Vēl viena aktrise sūdz tiesā Vainstīnu par izvarošanu 2006.gadā Kannās

Jauns.lv / LETA

Vācu aktrise Emma Lomane ir iesūdzējusi tiesā bijušo Holivudas producentu Hārviju Vainstīnu, apgalvojot, ka Vainstains viņu izvarojis 2006.gadā Kannu kinofestivāla laikā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Prasībā, ko Lomane pirmdien iesniedza tiesā Losandželosā, teikts, ka viņa satikusi Vainstīnu Venēcijas kinofestivālā 2004.gadā un viņš vēlāk uzaicinājis viņu uz Kannu festivālu kā savu viesi, lai apspriestu viņas karjeru.

Aktrise apgalvoja, ka sākumā vilcinājusies pieņemt šo uzaicinājumu, bet Vainstīns bijis neatlaidīgs un viņa asistents zvanījis aktrisei pat 30 reizes dienā.

Lomane galu galā piekritusi un vairāku tikšanos laikā konstatējusi, ka Vainstīns ir ļoti profesionāls.

Šis iespaids tomēr mainījies, kad viņš ievilinājis Lomani savā viesnīcas numurā, it kā lai apspriestu viņas iespējamās lomas dažām viņa filmām.

"Pēc ierašanās Vainstīna numurā ... Vainstīns ātri atmeta savu profesionālo izturēšanos. Viņš uzveica Lomani un viņu izvaroja," teikts prasībā tiesai.

Tajā piebilsts, ka Vainstīns pēc tam licis Lomanei saprast, ka var sagraut viņas karjeru, ja viņa liecinās par notikušo.

"Lomane klusēja, baidoties gan no tā, ka neviens viņai neticēs, gan no šāda varena cilvēka potenciālās atriebības," teikts prasībā.

"Tikai pēc tam, kad 2017.gada beigās kļuva zināms Vainstīns prettiesisko darbību mērogs ... Lomane jutās droša liecināt, lai pieprasītu kompensāciju no Vainstīna par izvarošanu."

Lomane sūdz viņu tiesā par seksuālu uzbrukumu, cilvēku kontrabandas likumu pārkāpšanu, fizisku aizskaršanu un ieslodzīšanu.

Kopš pērnā oktobra vairāki desmiti sieviešu, arī prominentas aktrises, ir apsūdzējušas Vainstīnu seksuāla rakstura pārkāpumos no uzmācības līdz izvarošanai.

Vainstīns, kurš atrodas brīvībā pret drošības naudu, ir noliedzis savu vainu sešās apsūdzībās izvarošanā un seksuālos uzbrukumos, kas esot veikti pret trim sievietēm 2004., 2006. un 2013.gadā. Nākamā tiesas sēde šajā lietā ir paredzēta 20.septembrī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās