foto: Reuters/Scanpix/LETA
Sieviete pārkrīt pār kruīza kuģa bortu un 10 stundas pavada atklātā jūrā
Pēc 10 stundām Adrijas jūrā Keju izglāba Horvātijas krasta apsardze.
Pasaulē
2018. gada 20. augusts, 23:31

Sieviete pārkrīt pār kruīza kuģa bortu un 10 stundas pavada atklātā jūrā

Jauns.lv

Neticams atgadījums noticis Adrijas jūrā ar Lielbritānijas pilsoni, kura bija devusies kruīzā. Viņa pārkrita pār "Norwegian Star" prāmja bortu, kas bija ceļā no Pulas uz Venēciju. Sieviete 10 stundas pavadīja atklātā jūrā, līdz viņu izglāba Horvātijas krasta apsardzes kuģis "Cavtat".

Horvātijas krasta apsardzes kuģis izglābj britu tūristi

Neticams atgadījums noticis Adrijas jūrā ar Lielbritānijas pilsoni, kura bija devusies kruīzā. Viņa pārkrita pār "Norwegian Star" prāmja bortu, kas ...

gallery icon
11

46 gadus vecā Keja Longstafa pārkrita pār bortu ap 19. augusta pusnakti, apmēram 95 kilometrus no Horvātijas krastiem. Viņu atrada tikai pēc 10 stundām. Sieviete tika nogādāta Pulas slimnīcā.

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēc 10 stundām Adrijas jūrā Keju izglāba Horvātijas krasta apsardze.

"Es atrados ūdenī 10 stundas, līdz šie brīnišķīgie puiši mani izglāba," Keja stāstīja horvātu TV kanālam HRT.

foto: AP/Scanpix/LETA
Keja ar saviem horvātu varoņiem.

"Tika izsludināta glābšanas misija, un mēs steigšus sakāpām kuģī, lai dotos ceļā. Pēc ierašanās noteiktajā vietā mēs sākām meklēšanas darbus un īsi pēc tam, piecas minūtes vēlāk, mēs atradām sievieti," stāsta kuģa "Cavtat" kapteinis Lovro Oreškovičs.

"Sieviete bija nogurusi, viņa bija šoka stāvoklī. Drīz pēc tam, kad viņa tika uzcelta uz klāja, sievietei tika piedāvāti dažādi šķidrumi - zupa un nedaudz vēlāk izotoniskais dzēriens. Pēc kāda laika viņa atguvās. Sievietei nebija nekādu fizisku ievainojumu, nevienas skrambiņas," atceras kapteinis.

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Laimīgi izlābtā Keja Longstafa beidzot izkāpj sauszemē.

Negadījuma apstākļi, kura informācija netiek atklāta, šobrīd tiek rūpīgi izmeklēti, un Lielbritānijas vēstniecība Horvātijā par notikušo ir informēta.

Tēmas