foto: AP/Scanpix
Dženovas katastrofa prasījusi 43 dzīvības. Pēdējie upuru sarakstā: vecāki un 9 gadus vecā meitiņa
Pasaulē
2018. gada 19. augusts, 17:39

Dženovas katastrofa prasījusi 43 dzīvības. Pēdējie upuru sarakstā: vecāki un 9 gadus vecā meitiņa

LETA

Otrdien notikusī katastrofa Dženovā, kur sabruka autostrādes tilts, prasījusi 43 cilvēku dzīvības, svētdien oficiāli apstiprinājusi Itālijas Iekšlietu ministrijas Dženovas pārvalde.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dženovā sagruvis autostrādes tilts

Ziņas par iespējamajiem bojāgājušajiem vai cietušajiem pagaidām nav saņemtas. Ugunsdzēsības dienests apstiprinājis, ka sagruvis Morandi tilts, un paziņojis, ka uzsākta ...

gallery icon
108

Kā pēdējie upuru sarakstā ierakstīti trīs vienas ģimenes locekļi - vecāki un deviņus gadus veca meitenīte, kas izvilkti no saspiestas automašīnas, kura naktī uz sestdienu tika atrasta zem milzīga betona bloka, kas nogāzies no sagruvušā tilta.

Sestdien šim sarakstam tika pievienots arī kāds 30 gadus vecs strādnieks, ko atrada gruvešos, un vēl viens vīrietis, kura dzīvība izdzisa slimnīcā.

Līdz ar to apzinātas visas personas, kas pēc traģēdijas tika reģistrētas kā pazudušas, tostarp kāds vācu pensionārs, kas iepriekš arī tika uzskatīts par katastrofas iespējamo upuri, bet vēlāk sazinājās ar varasiestādēm.

Tomēr Itālijas Ugunsdzēsības dienests paziņojis, ka turpinās pārmeklēt gruvešus, lai pārliecinātos, ka zem tiem nav aprakti vēl kādi cilvēki, par kuru pazušanu neviens nav ziņojis.

Deviņi cilvēki vēl joprojām ārstējas slimnīcā.

Kā ziņots, otrdien ap plkst.12 (plkst.13 pēc Latvijas laika) spēcīgas lietusgāzes laikā Dženovā iegruva aptuveni 200 metru garš Morandi tilta posms.

30 līdz 35 vieglās automašīnas un trīs kravas auto nogāzās no 45 metru augstuma uz apakšā esošajām dzelzceļa sliedēm un divām noliktavām.

Glābēji Dženovas tilta katastrofas vietā meklē izdzīvojušos

Ugunsdzēsēji notikuma vietā strādā jau kopš rīta un nobrukušā 50 metrus augstā tila vietā starp gruvešiem meklē izdzīvojušos un bojāgājušos. ...

gallery icon
62

Sestdien Dženovā notika katastrofas upuru oficiālās bēres, kurās piekrita piedalīties 18 bojāgājušo piederīgie. Pārējie rīko privātas bēres.

Itālijas valdība katastrofā vaino privāto autoceļu uzņēmumu "Autostrade per l'Italia", kas atbildēja par Dženovā sabrukušā tilta apkopi un apsaimniekošanu, bet pati kompānija noliedz, ka būtu pieļāvusi jebkādu nolaidību.

Dženovā uzausis pirmais rīts pēc apokaliptiskās katastrofas

gallery icon
46

Premjerministrs Džuzepe Konte piektdien sāka tiesvedību, lai atsauktu uzņēmuma licenci, bet dienu vēlāk kompānija paziņoja, ka palīdzēs bojāgājušo ģimenēm un par saviem līdzekļiem astoņu mēnešu laikā uzcels jaunu tiltu.

Dženovas virsprokurors Frančesko Kodzi, kas vada katastrofas izmeklēšanu, svētdien laikrakstam "Corriere della Sera" sacījis, ka Itālijas valsts, ļaujot privatizēt autoceļus, "atteikusies no atbildības" par satiksmes drošību.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās