Vismaz par gadu atliek pasaulē ilgāko avioreisu
“Emirates” atliek pasaulē ilgāko avioreisu.
Pasaulē
2016. gada 3. marts, 10:41

Vismaz par gadu atliek pasaulē ilgāko avioreisu

Jauns.lv

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) aviosabiedrība “Emirates”, kas plānoja šī mēneša beigās veikt pasaulē ilgāko avioreisu starp Dubaiju un Panamu, ir nolēmusi to atlikt par apmēram vienu gadu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šis reiss, kuru bija paredzēts sākt 31.martā un kas ilgtu 17 stundas un 35 minūtes, “operatīvu faktoru” dēļ ir pārcelts uz 2016.gada beigām vai 2017.gada sākumu, aviokompānija pavēstīja trešdien Panamā publicētā paziņojumā.

Dubaijas lidsabiedrība “Emirates” pērn augustā paziņoja par ieceri veikt šādu lidojumu, kas padarītu Panamu par šīs kompānijas avioreisu pirmo galamērķi Centrālamerikā.

Kompānija bija paziņojusi, ka piedāvās vienu reisu dienā uz Panamas galvaspilsētu ar lidmašīnu “Boeing 777-200LR”, kas var pārvadāt arī līdz 15 tonnām kravu.

“Emirates” tagad ir nolēmusi atlikt šo reisu, "ņemot vērā visus operatīvos faktorus, tostarp [gaisa] flotes izmantošanu un komerciālo pieprasījumu".

Starp citiem pasaulē ilgākajiem avioreisiem ir reisi starp Dalasu un Sidneju, kas ilgst gandrīz 17 stundas, starp Johannesburgu un Atlantu (16 stundas un 40 minūtes), un starp Dubaiju un Losandželosu (16 stundas un 35 minūtes).

Iepriekš ilgākais avioreiss pasaulē bija Singapūras aviokompānijas “Singapore Airlines” veiktais reiss starp Singapūru un Ņujorku gandrīz 19 stundu ilgumā. Tā veikšana tika apturēta 2013.gadā, lai samazinātu izmaksas.

“Emirates” paziņoja, ka saglabā vēlmi savienot savu aviosatiksmes tīklu ar Centrālāfrikas reģionu un paturēs sava personāla darbiniekus Panamā.

Vācijas aviosabiedrība “Lufthansa” trešdien veica pirmo tiešo reisu uz Panamu, kas tai ir pirmais reiss uz Centrālameriku. Šo reisu, kas savieno Panamu ar Frankfurti pie Mainas, piecreiz nedēļā veiks lidmašīnas “Airbus A340-300” ar 298 pasažieru vietām.

BNS/Foto: AFP/LETA