foto: Ekrānuzņēmums
Meitene, kura nogrūda draudzeni no 18 metrus augstā tilta: "Es nepadomāju par sekām"
Smita piekrīt visām sev izvirzītajām apsūdzībām.
Pasaulē
2018. gada 19. augusts, 13:36

Meitene, kura nogrūda draudzeni no 18 metrus augstā tilta: "Es nepadomāju par sekām"

Jauns.lv

ASV iedzīvotāja Teilore Smita atzinusies, ka nepadomāja par sekām, kad viņa nogrūda 16 gadus veco draudzenei Džordanu Holgersoni no 18 metrus augstā tilta.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Džordana vēlējās nolekt, bet baidījās un palūdza man viņu pagrūst. Es izpildīju viņas lūgumu, nepadomājot par sekām. Es domāju, ka ar viņu viss būs kārtībā," intervijā "ABC News" paziņoja 18 gadus vecā Smita.

17. augustā prokurori iesniedza tiesā prasību, kurā meitene tiek apsūdzēta par miesas bojājumu nodarīšanu neuzmanības dēļ. Viņai draud brīvības atņemšana uz vienu gadu un 5000 dolāru liels sods.

foto: Ekrānuzņēmums
Smita piekrīt visām sev izvirzītajām apsūdzībām.

Smita piekrīt visām sev izvirzītajām apsūdzībām un atzīmēja, ka labākais, ko viņa var šobrīd izdarīt, "ir vēlēt labāku likteni sev un cietušajai draudzenei".

Jauns.lv jau ziņoja, ka incidents notika 7. augustā Klārka apgabalā pie Luisas upes. Pār Moultona ūdenskrituma 18 metru augstumā esošo tiltu izmanto daudzi ekstrēmu izjūtu cienītāji.

foto: Ekrānuzņēmums
Pēc pārdzīvotajām šausmām Džordana spēj saglabāt smaidu un humora izjūtu. Meitenes "Instagram" kontā pieteikušies 5000 jaunu sekotāju.

16 gadus vecā Džordana Holgersone šajā kategorijā neietilpst. Lēkt ūdenī viņu pierunāja gados vecākās draudzenes, bet pēdējā brīdī skolniece pārdomāja un grasījās kāpt atpakaļ drošībā.

Teilore Smita izdarīja Džordanai lāča pakalpojumu, ar spēku nogrūžot meiteni no tilta. Džordana bezpalīdzīgā un nekontrolētā kritienā piezemējās uz vēdera. Meitenei pašas spēkiem bija grūti izkļūt no ūdens, bet pēcāk viņa vērsās pie mediķiem. Ārsti Džordanai konstatēja piecus ribu lūzumus, barības vada plīsumu un plaušu bojājumus, kā rezultātā viņa tika hospitalizēta. Mediķi saka, ka Džordanas rehabilitācija ilgs vairākus mēnešus.

foto: Ekrānuzņēmums
Džordanai ir paveicies, ka viņa ir dzīva.

Ārsti apgalvo, ka viss varējis izvērsties ļaunāk un Džordana
varējusi arī nomirt.

"Kad nokrīti no trīsreiz lielāka augstuma nekā tava auguma garums, 50 procentos gadījumu cilvēki iet bojā," paziņoja ārste.

Džordanai ir lauztas piecas ribas, un krūtīs joprojām ir gaisa burbuļi. Meitenei tikušas pārplēstas abas plaušas, vai nu no kritiena spiediena, vai trieciena pret ūdeni, apgalvo mediķi.

Meitene pastāstīja, ka brīvā kritiena laikā noģībusi, bet, kad atsitusies pret ūdeni atkal atguvusi samaņu.

foto: Ekrānuzņēmums
Brīdī, kad Džordana bija pārdomājusi, ka viņa neleks, Teilora viņu pagrūda.

"Kritiena brīdī es zaudēju samaņu, bet, kad atsitos pret ūdeni, es atkal to atguvu un apzinājos notikušo," atceras Džordana.

2017. gada vasarā lēcienā no tā paša tilta smagas traumas guva arī 47 gadus vecs tūrists no Vankūveras.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas