foto: AFP/Scanpix/LETA
Austrijas ārlietu ministre uz savām kāzām uzaicinājusi Putinu
Austrijas ārlietu ministre Kārina Kneisla un Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Pasaulē
2018. gada 16. augusts, 23:07

Austrijas ārlietu ministre uz savām kāzām uzaicinājusi Putinu

LETA

Austrijas ārlietu ministre Kārina Kneisla ceturtdien izpelnījusies nopēlumu no daudzām pusēm par lēmumu uz savām kāzām, kas gaidāmas vēl šajā nedēļas nogalē, uzaicināt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

"Tas pamatā ir privāts notikums un personīga vizīte," Austrijas Ārlietu ministrijas preses sekretāra teikto citē ziņu aģentūra APA.

"Ja jūs aicināt Vladimiru Putinu uz savām kāzām, jūs vairs neesat neitrāli," tviterī ierakstījusi Ukrainas likumdevēja Hanna Hopko, kas vada parlamenta Ārlietu komisiju. "No šī brīža Austrija Ukrainā vairs nevar būt vidutājs. Punkts."

"Vladimirs Putins izmanto šīs kāzas, lai gūtu prestižu Rietumeiropā un visā pasaulē," skaidroja Austrijas laikraksta "Kurier" galvenais redaktors Helmuts Brandšteters.

"Austrijai tas ir negatīvi," izsakoties par Putina vizīti, norādīja viens no vadošajiem austriešu Krievijas jautājumu ekspertiem Gerhards Mangots. "Tas rada aizdomas, ka valsts ir Krievijas Trojas zirgs Eiropas Savienībā."

Tiesa gan, līdz šim nebija zināms, ka Kneislai būtu ciešas vai pat personīgas attiecības ar Putinu vai Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs ceturtdien paziņoja, ka Putins jau ir izraudzījies dāvanu Kneislai un viņas līgavainim uzņēmējam Volfgangam Meilingeram.

Krievijas prezidents ik pa laikam apmeklē šādus privātus pasākumus, sacīja Peskovs.

"Žēl, ka Kārina Kneisla pārvērš savas kāzas, kas varētu būt viņas dzīves visbrīnišķīgākā diena, par kaut ko gluži pretēju - par politisku notikumu," pazobojās "Kurier" redaktors Brandšteters.