foto: AFP/Scanpix/LETA
Turcijā ieslodzītā amerikāņu mācītāja lieta: ASV draud ar jaunām sankcijām
Bransons Turcijā apsūdzēts par spiegošanu, saistību ar terorismu un ASV trimdā dzīvojošo musulmaņu sludinātāju Fetullu Gilenu.
Pasaulē
2018. gada 16. augusts, 21:28

Turcijā ieslodzītā amerikāņu mācītāja lieta: ASV draud ar jaunām sankcijām

LETA

ASV Turcijai noteiks jaunas sankcijas, ja Ankara neatbrīvos amerikāņu protestantu mācītāju Endrū Bransonu, ceturtdien pavēstīja ASV finanšu ministrs Stīvens Mnučins.

"Mēs esam noteikuši sankcijas vairākiem viņu kabineta ministriem," Mnučins sacīja ASV prezidentam Donaldam Trampam kabineta sēdē, kuru apmeklēja arī preses pārstāvji.

"Mums ir vairāk, ko mēs plānojam darīt, ja tie viņu neatbrīvos ātri," piebilda ministrs.

Bransons Turcijā apsūdzēts par spiegošanu, saistību ar terorismu un ASV trimdā dzīvojošo musulmaņu sludinātāju Fetullu Gilenu. Turcija apsūdz Gilenu 2016.gada jūlijā notikušā neveiksmīgā puča organizēšanā pret Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoanu.

1.augustā ASV noteica sankcijas Turcijas tieslietu un iekšlietu ministriem saistībā ar Bransona turēšanu apcietinājumā, kas tagad nomainīts pret mājas arestu.

Tramps piektdien paziņoja, ka divkāršojis muitas tarifus tērauda un alumīnija importam no Turcijas, tādējādi padziļinot krīzi Vašingtonas un Ankaras attiecībās.

Vašingtonas sankcijas izraisījušas strauju Turcijas nacionālās valūtas - liras - kritumu.