foto: REUTERS/SCANPIX
Iznīcība, bailes un daži metri līdz bojāejai - Dženovas traģēdijas aculiecinieks stāsta, kā piemānīja nāvi
Pasaulē
2018. gada 15. augusts, 08:51

Iznīcība, bailes un daži metri līdz bojāejai - Dženovas traģēdijas aculiecinieks stāsta, kā piemānīja nāvi

Jauns.lv

Vēl daži sprīži un arī Antonio Rubino ar savu auto būtu nogāzies no Itālijas pilsētā Dženovā sabrukušā tilta. Viņš paguva nobremzēt tieši pirms vietas, kur tilts sagruva, un tagad medijiem pastāsta par pieredzētajām šausmām. 

Dženovā sagruvis autostrādes tilts

Ziņas par iespējamajiem bojāgājušajiem vai cietušajiem pagaidām nav saņemtas. Ugunsdzēsības dienests apstiprinājis, ka sagruvis Morandi tilts, un paziņojis, ka uzsākta ...

gallery icon
108

"The Telegraph" vēstī, ka Rubino pietrūkta vien dažas sekundes, lai arī viņš, līdzīgi kā automašīnas un kravas spēkrati viņam priekšā, iegāztos bezdibenī. 

Viņš ir viens no dažiem šoferiem, kurš liktenīgajā dienā apmuļķoja nāvi un palika dzīvs. "Es biju pēdējais aiz tās mašīnas, kurā nomira cilvēki," viņš stāsta. 

"Manā priekšā asfalts pilnībā sabruka. Esmu dzīvs, pateicoties brīnumam. Par laimi, es nesaslīdēju, esot aizmugurē, pretējā gadījumā es būtu nogāzies kopā ar pārējiem. Es biju trīs, četrus metrus no pārrāvuma. Tur valdīja absolūta panika. Cilvēki kāpa āra no mašīnām un skrēja," stāsta aculiecinieks. 

Internetā ievērību guvis arī kāds attēls ar lielveikalu ķēdes "Basko" automašīnu, kas apstājusies īsi pirms drošas nāves. "Viņam nekas nekait, bet viņš ir šoka stāvoklī. Šo ceļu automašīnas izmanto katru dienu. Satiksme tur ir noslogota, tāpēc šoferi nevar braukt sevišķi ātri. Iespējams, tāpēc vadītājam bija laiks nobremzēt," stāsta lielveikalu ķēdes pārstāvis. 

foto: AFP/Scanpix

Tikmēr jaunākās ziņas liecina, ka glābēji gruvešos aizvien meklē izdzīvojušos. Šobrīd oficiāli apstiprināta 31 cilvēka nāve, bet vēl 16 ir ievainoti. 

Varētu būt, ka pazuduši ir vēl aptuveni 12 cilvēki, kurus 300 glābēji ar suņiem un alpīnisma ekipējumu tagad meklē tilta atlūzās. "Mēs nepadodamies," sacīja glābšanas dienesta pārstāvis Emanuele Džifi, norādot, ka komanda strādās bez apstājas, līdz būs atrasti visi. 
 

Glābēji Dženovas tilta katastrofas vietā meklē izdzīvojušos

Ugunsdzēsēji notikuma vietā strādā jau kopš rīta un nobrukušā 50 metrus augstā tila vietā starp gruvešiem meklē izdzīvojušos un bojāgājušos. ...

gallery icon
62