Pasaulē
2016. gada 3. marts, 22:09

Grieķijas teritorijā atrodas gandrīz 32 000 nelegālo imigrantu

Jauns.lv

Pēc Austrijas un Balkānu valstu lēmuma ierobežot robežu šķērsošanu nelegālo imigrantu skaits Grieķijā sasniedzis 32 000, ceturtdien paziņojušas Atēnas.

"Egejas salās pašreiz atrodas 6857 bēgļi", kas ieradās no Turcijas, un vēl 24 985 pārējā Grieķijas teritorijā, preses konferencē paziņoja aizsardzības ministra vietnieks.

Uz Grieķijas robežas ar Maķedoniju ir iestrēguši vairāk nekā 11 500 imigrantu, liecina vietējās policijas sniegtā informācija.

ANO ir brīdinājusi, ka uz Grieķijas robežas ar Maķedoniju draud humānā krīze. Palīdzības organizācijas ziņo, ka imigrantiem tur trūkst pārtikas un telšu un aukstais laiks atstāj negatīvu ietekmi uz cilvēku veselību.

Kāda augsta ranga ANO amatpersona norādīja, ka, situācijai neuzlabojoties, imigrantu skaits Grieķijā tuvākajās nedēļās sasniegs 70 000.

Kopš otrdienas Maķedonija ļāvusi šķērsot robežu tikai aptuveni 500 irākiešiem un sīriešiem, ziņo Grieķijas policija.

Pēdējās desmit dienās Idomeni robežšķērsošanas punktu uz Grieķijas robežas ar Maķedoniju šķērsojuši gandrīz 1200 cilvēku, paziņoja par imigrāciju atbildīgais valsts ministrs Janis Muzals.

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs piektdien gatavojas nākt klajā ar detalizētu plānu imigrantu plūsmas regulēšanai.

LETA, AFP