foto: EPA/LETA
Merkele tiksies ar Putinu un pārrunās konfliktu Sīrijā, kā arī situāciju Austrumukrainā
Merkele Putinu uzņems Mēzebergas pilī.
Pasaulē
2018. gada 13. augusts, 15:24

Merkele tiksies ar Putinu un pārrunās konfliktu Sīrijā, kā arī situāciju Austrumukrainā

LETA

Vācijas kanclere Angela Merkele sestdien tiksies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, lai pārrunātu situāciju Sīrijā un Ukrainā, kā arī enerģētiku un citus ārpolitikas jautājumus, pirmdien paziņojusi Berlīne.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Merkele Putinu uzņems Mēzebergas pilī, kas atrodas uz ziemeļiem no Berlīnes.

Pēc tikšanās kopīga preses konference nav paredzēta, un tiks izplatīts vienīgi paziņojums presei, pavēstīja kancleres pārstāvis Štefens Zeiberts.

Galvenā izmanība sarunās tiks pievērsts pārāk ieilgušajam konfliktam Sīrijā, situācijai Austrumukrainā un enerģētikas jautājumiem, tostarp pretrunīgi vērtētajam "Nord Stream 2" projektam, piebilda Zeiberts.

Gāzesvadam "Nord Stream 2" pa Baltijas jūras dibenu paralēli jau esošajam "Nord Stream" gāzesvadam jāsavieno Vācija ar Krieviju, lai varētu palielināt Krievijas dabasgāzes piegādes Viduseiropai, apejot līdzšinējās tranzītvalstis.

Tomēr Zeiberts uzsvēra, ka Berlīne uzskata par svarīgu "saglabāt Ukrainas kā gāzes tranzītvalsts lomu".

Iepriekšējo reizi Merkele ar Putinu tikās maijā Sočos, taču viņa atturējās apmeklēt Krieviju tās rīkotās futbola Pasaules kausa izcīņa laikā.

Tajā pašā laikā Merkele un Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss 24.jūlijā uzņēma Berlīnē Krievijas Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu un ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu, lai gan viņam liegta ieceļošana Eiropas Savienībā (ES).

Arī šīs tikšanās laikā tika pārrunāta situācija Ukrainā un Sīrijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās