foto: AFP/Scanpix
ASV noteiks Krievijai jaunas sankcijas par Skripaļu indēšanu
Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs.
Pasaulē
2018. gada 8. augusts, 22:57

ASV noteiks Krievijai jaunas sankcijas par Skripaļu indēšanu

Jauns.lv / LETA

ASV vēl šomēnes noteiks Krievijai jaunas sankcijas par Lielbritānijā martā notikušo uzbrukumu ar nervus paralizējošo vielu bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai, trešdien pavēstīja ASV Valsts departaments.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sankcijas ir atbilde uz "nervus paralizējošās vielas "Novičok" pielietošanu, mēģinot noslepkavot Apvienotās Karalistes pilsoni Sergeju Skripaļu un viņa meitu Jūliju,' norādīja Valsts departaments.

"Krievijas Federācijas valdība ir pielietojusi ķīmiskos vai bioloģiskos ieročus, pārkāpjot starptautiskās tiesības," paziņojumā apliecināja Valts departamenta preses sekretāre Hetere Nauerta.

Jūlijas Skripaļas pirmā intervija pēc saindēšanas

Uzbrukumu ar nervus paralizējošu vielu Lielbritānijā pārcietusī bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa meita Jūlija ziņu aģentūrai "Reuters" apliecināja, ka tālākā ...

gallery icon
25

Tuvāku informāciju par sankciju raksturu Valsts departaments šobrīd neatklāj, vien norāda, ka tās noteiktas atbilstoši ASV ķīmisko ieroču likumam, kurā paredzētas sankcijas pret tiem, kas šādus ieročus pielieto.

Sankcijas, pēc visa spriežot, stāsies spēkā 22.augustā.

Kā ziņots, 66 gadus vecais Skripaļs un viņa 33 gadus vecā meita Jūlija 4.martā Solsberi pilsētā tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā.

foto: AFP/Scanpix
Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs.

Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok". Londona un tās sabiedrotie Skripaļu saindēšanā vaino Krieviju, kas to kategoriski noliegusi.