foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Maskava: Sīrijas valdība atguvusi kontroli pār trim dienvidu provincēm
Karavīrs paceļ Sīrijas karogu Deras provincē netālu no Jordānijas robežas.
Pasaulē
2018. gada 2. augusts, 20:57

Maskava: Sīrijas valdība atguvusi kontroli pār trim dienvidu provincēm

Jauns.lv / LETA

Sīrijas armija un tās sabiedrotie ar Krievijas kara aviācijas atbalstu atguvuši kontroli pār trim Sīrijas dienviddaļas provincēm Kunaitru, Deru un Suveidu, ceturtdien pavēstīja Krievijas bruņoto spēku ģenerālštāba pārstāvis Sergejs Rudskojs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sīrijas bruņotie spēki ar Krievijas gaisa spēku atbalstu pilnībā iznīcinājuši "Islāma valsts" un "Džebhat an Nusra" bandītiskos formējumus un atjaunojuši kontroli pār Kunaitras, Deras un Suveidas provincēm," sacīja Rudskojs.

Damaskas operācijas pret opozīcijas grupējumiem, kā arī teroristiem šajās trīs provincēs sākās jūnijā.

Daļa mēreno nemiernieku jūlija sākumā piekrita šo apvidu pamest un doties uz Idlibas provinces teritoriju, kas neatrodas Damaskas kontrolē.

Valdības spēkiem pievienojušies opozīcijas formējumi piedalījās "Islāma valsts" anklāvu iznīcināšanā līdzās robežai ar Jordāniju un Izraēlas okupētajām Golānas augstienēm.

Par šīs teritorijas ieņemšanu Damaska paziņoja 30.jūlijā.

Pateicoties "unikālajai operācijai", Sīrijas bruņotie spēki nemierniekiem atkarojuši 3332 kvadrātkilometru lielu teritoriju, sacīja Rudskojs.

Damaska "pilnībā atguvusi kontroli pār Sīrijas-Jordānijas robežu", viņš uzsvēra.

"Ir radīti apstākļi, lai Golānas augstienēs atsāktos ANO miera uzturēšanas spēku aktivitātes," piebilda Rudskojs.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās