Mirusi bijusī ASV pirmā lēdija Nensija Reigana
Nensija Reigana iegājusi vēsturē arī kā ASV pretnarkotiku kampaņas "Vienkārši saki - nē!" saukļa autore un dedzīga atbalstītāja.
Pasaulē
2016. gada 6. marts, 20:11

Mirusi bijusī ASV pirmā lēdija Nensija Reigana

Jauns.lv

Svētdien savās mājās Losandželosā 94 gadu vecumā mirusi bijusī ASV pirmā lēdija Nensija Reigana, paziņojusi viņas pārstāve Džoena Dreika.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nensija Deivisa Reigana dzimusi Ņujorkā 1921.gada 6.jūlijā. Pagājušā gadsimta četrdesmitajos un piecdesmitajos gados viņa bijusi pazīstama kā Holivudas aktrise un 1952 gadā apprecējusies ar toreizējo Kinoaktieru ģildes prezidentu Rolandu Reiganu, kas gandrīz 30 gadus vēlāk kļuva par ASV 40.prezidentu.

Viņa bijusi uzticama sava vīra atbalstītāja gan viņa prezidenta pilnvaru laikā no 1981. līdz 1989.gadam, gan pēc atentāta mēģinājuma pret Ronaldu Reiganu 1981.gadā, gan viņa mūža nogalē, kad viņš sirga ar progresējošu Alcheimera slimību. Viņa pati iegājusi vēsturē arī kā ASV pretnarkotiku kampaņas "Vienkārši saki - nē!" saukļa autore un dedzīga atbalstītāja.

Nensija Reigana tiks apglabāta Kalifornijā, pie Ronalda Reigana prezidenta bibliotēkas, līdzās savam vīram, kurš šķīrās no dzīves 2004.gadā 93 gadu vecumā.


LETA / Foto: AFP/LETA

Tēmas