Satraucoši jaunumi Spānijā pazudušās latvietes Agneses Kļaviņas lietā
Agneses radi un advokāts ir pārliecināti: viņas pazušanā un nāvē vainojami divi turīgi britu vīrieši. Izmeklēšana ir noslepenota, taču apsūdzētajiem informācija ir pieejama.
Pasaulē
2016. gada 7. marts, 07:22

Satraucoši jaunumi Spānijā pazudušās latvietes Agneses Kļaviņas lietā

Jauns.lv

"Savā sirdī es ceru, ka Agnese ir dzīva, bet, spriežot pēc tā, kā attīstās tiesvedība, tas neizskatās labi," saka 30 gadus vecās Latvijas pilsones Agneses Kļaviņas māsa Gunta. Agnese pazuda pirms diviem gadiem 6.septembrī Spānijas kūrortpilsētā Marbellā, un aizdomās par viņas slepkavību tiek turēti divi turīgi britu vīrieši. Visa informācija par lietas izmeklēšanas gaitu nez kāpēc tiek noslepenota.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sociālajā tīklā "Facebook" jau labu laiku darbojas kopiena "Find Agnese Klavina", kurai ir vairāk kā 5000 sekotāju. Tā, visticamāk, ir Agneses radinieku aktivitāte, un lapā marta sākumā parādījies satraucošs ieraksts par to, ka feisbuks, iespējams, dzēš un/vai speciāli neļauj publiskot ziņas par lietas izmeklēšanas gaitu. No ieraksta noprotams, ka tas varētu būt divu aizdomās par sievietes slepkavības turēto puišu aizstāvju roku darbs. "Šie cilvēki izmanto dārgus juristus, lai slēptos aiz Spānijas noslepenošanas likumiem, lai gan izmeklēšana joprojām ir atvērta," teikts vietnes ierakstā 1.martā.

Tajā norādīts, ka slepkavībā apsūdzētajiem (resp., viņu pārstāvjiem tiesvedībā) ir pilna pieeja, piemēram, pierādījumu materiālu bāzei, taču Agneses ģimenei ne. Detaļas varēšot publiskot vien pēc izmeklēšanas pabeigšanas. Pazudušās gaišmates māsa pauž, ka izmeklēšana ir "ļoti dzīva" un ir pārliecībā, ka "patiesība nāks gaismā". Viņa augstu vērtē Marbellas izmeklētāju darbu.

Tagad izmeklēšanu pārņēmuši speciālisti no Madrides, un Kļaviņas tuvinieki liek lielas cerības uz to, ka taisnība tomēr triumfēs.

K

asjauns.lv jau ziņoja, ka Spānijā bez vēsts pazudusi latviešu izcelsmes viesmīle Agnese, kura pēdējo reizi redzēta "Aqua Mist" bārā 2014.gada 6.septembrī, kuru agrā rīta stundā pameta kopā ar diviem vīriešiem - Vesliju Kaperu (37) un Kreigu Porteru (32). Šie abi vīri ir turīgu, ietekmīgu britu dinastiju atvases. Kā uzskata Kļaviņu ģimenes advokāts, šie cilvēki, visticamāk, latvieti noslepkavojuši un tad no jahtas iemetuši jūrā.

Agneses ķermenis joprojām nav atrasts. Viņas tuvinieki uzskata, ka tas atrodas jūras dzelmē.

Spānijas tiesa izmeklēšanas gaitu noslepenoja drīz pēc procesa uzsākšanas. Zināms, ka laivu novietnes novērošanas kameru video ir fiksējušas brīdi, kad uz jahtu tiek vilkts paliela izmēra čemodāns, un to dara abi jau minētie vīrieši un vēl kāds.

Pēc Agneses pazušanas Marbellas policijas spēki pārmeklēja visas iespējamās vietas, tomēr ķermenis netika atrasts, - nekādu pazušanas pēdu. Advokāts spāņu televīzijai sacīja: "Marbella tikusi pārmeklēta no vienas malas līdz otrai. Policija, helikopteri, suņi. Nekā! Arī vietā, kur šie abi aizdomās turamie bija atstājuši savu auto, nekas netika atrasts.

Tīra loģika - viņas ķermenis ir iemests jūrā. Tur viņi viņu apglabāja," sacīja Fernando Skorņiks, kurš tiesā pārstāv Kļaviņu ģimenes intereses, lai process beigtos sekmīgi un vainīgie jaunietes pazušanā tiktu sodīti.

Apsūdzēto britu vīriešu juristi savukārt apgalvo, ka Skorņika viedoklis esot tīrs izdomājums un pieņēmums, jo nav neviena fakta, kas pierādītu, ka tieši šie cilvēki noslepkavoja un vēlāk bez pēdām pazudināja viesmīli Agnesi.

Tiesu medicīnas eksperti gan tika mašīnā atraduši blondus matus, un DNS analīzes it kā apliecinājušas - viņa tajā bijusi. Taču līdz šim nav izdevies iegūt pārliecinošus pierādījumus tās dienas patiesajiem notikumiem, turklāt lietas izmeklēšana ir noslepenota.


Kasjauns.lv/Foto: Facebook

Tēmas