Sīrijas miera sarunas Ženēvā atsāksies 14.martā
Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada.
Pasaulē
2016. gada 7. marts, 20:07

Sīrijas miera sarunas Ženēvā atsāksies 14.martā

Jauns.lv

Sīrijas valdība uzaicināta uz miera sarunu nākamo kārtu, kas 14.martā sāksies Ženēvā, pirmdien pavēstīja Sīrijas valdībai tuvs avots.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Delegācija svētdien no ANO saņēma ielūgumu, kurā mēs tiekam aicināti piedalīties sarunās Ženēvā, sākot ar 14.martu," sacīja ziņu aģentūras AFP sarunbiedrs, kurš vēlējās palikt anonīms.

Šīs būs pirmās sarunas kopš pamiera stāšanās spēkā 27.februārī.

Rijādā bāzētās Sīrijas opozīcijas Augstākās sarunu komitejas pārstāvis sakariem ar presi Riads Nasans Aga pirmdien apliecināja, ka arī opozīcija piedalīsies nākamajā miera sarunu kārtā.

Opozīcijas delegāti Ženēvā sāks ierasties piektdien, viņš sacīja, paužot cerību, ka nenotiks nekas tāds, lai viņi nevarētu doties uz sarunām.

Sīrijas pamiers neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi pat teroristu organizācijām, tādiem kā "Islāma valsts" un "Al Nusra".

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 270 000 cilvēku.

LETA/Foto: AFP/LETA