foto: AP/Scanpix/LETA
Dienvidkorejas tiesa eksprezidentei piespriež vēl 8 gadus cietumā
66 gadus vecā Paka savu vainu noliedz un arī piektdien neieradās tiesā.
Pasaulē
2018. gada 20. jūlijs, 11:03

Dienvidkorejas tiesa eksprezidentei piespriež vēl 8 gadus cietumā

LETA

Dienvidkorejas tiesa piektdien piespriedusi bijušajai prezidentei Pakai Gunhjei astoņu gadu cietumsodu, atzīstot viņu par vainīgu zaudējumu nodarīšanā valstij un mēģinājumos ietekmēt 2016.gada parlamenta vēlēšanas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pakai jau aprīlī tika piespriests 24 gadu cietumsods, atzīstot viņu par vainīgu citās ar korupciju saistītās apsūdzībās.

Tiesa atzinusi, ka visi piespriestie cietumsodi ir summējami.

Paka pērn kļuva par pirmo demokrātiski ievēlēto prezidentu, kas ticis atcelts no amata.

Dienvidkorejas eksprezidente Paka Gunhje ierodas tiesā

No amata atstādinātā Dienvidkorejas prezidente Paka Gunhje otrdien pirmo reizi stājās tiesas priekšā savā korupcijas prāvā un noliedza visas viņai ...

gallery icon
21

66 gadus vecā Paka savu vainu noliedz un arī piektdien neieradās tiesā.

Seulas tiesa atzina, ka bijusī prezidente sadarbībā ar saviem līdzstrādniekiem nodarījusi valstij aptuveni 30 miljardu vonu (22,7 miljonu eiro) lielus zaudējumus.

Šie līdzekļi ņemti no Nacionālā Izlūkdienests (NIS) "īpašo operāciju fonda", kurā ik gadu nonāca četri miljardi vonu. Šīs summas nebija pakļautas nedz valsts auditam, nedz parlamenta kontrolei.

Diviem no bijušajiem NIS direktoriem, kas bijuši iesaistīti šajā lietā, tiesa piesprieda trīsarpus gadus ilgus cietumsodus, bet trešajam – trīs gadus ilgu cietumsodu.

Paka tika atzīta par vainīgu arī par to, ka iejaukusies valdošās partijas kandidātu izvēlē pirms 2016.gada parlamenta vēlēšanām, tādējādi pārkāpjot prezidenta zvērestu.

Prokuratūra prasīja Pakai piespriest 15 gadu cietumsodu un 80 miljardus vonu lielu sodanaudu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās