foto: Facebook
Britu policija uzskata, ka izdevies identificēt Skripaļu indētājus - tie esot Krievijas pilsoņi
Sergejs un Jūlija Skripaļi indēšanā izdzīvoja.
2018. gada 19. jūlijs, 08:30

Britu policija uzskata, ka izdevies identificēt Skripaļu indētājus - tie esot Krievijas pilsoņi

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas policija uzskata, ka tai izdevies identificēt personas, kas turamas aizdomās par bijušā krievu dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu, ceturtdien ziņo aģentūra "Press Association" (PA).

Slepkavības mēģinājumā bija iesaistīti vairāki Krievijas pilsoņi, PA pavēstījis par izmeklēšanas gaitu informēts avots, piebilstot, ka aizdomās turamo identitātes apstiprinātas, salīdzinot drošības videokameru ierakstus un valstī ieceļojošo personu datus. Lielbritānija jau iepriekš Skripaļa saindēšanā apsūdzējusi Krieviju, taču Maskava savu atbildību noliedz.

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

gallery icon
88

Skotlendjards šo informāciju atteicies komentēt.

Krievijas vēstnieks Lielbritānijā Aleksandrs Jakovenko ceturtdien britu raidorganizācijai BBC sacīja, ka viņš no valdības nekādu oficiālu informāciju nav saņēmis.

Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas pārstāve sakariem ar presi sacīja: "Šī ir patlaban notiekoša un sarežģīta izmeklēšana, un es nevaru komentēt par pieņēmumiem ap to."

Netālu no Solsberijas, kur 4.martā notika uzbrukums Skripaļiem, divi briti, pēc tam kad tikuši pakļauti "Novičok" iedarbībai, saslimuši, bet viena no viņiem nomirusi.

Eksperti šobrīd cenšas noskaidrot, vai šī inde ir no tā paša krājuma, kas izmantots pret Skripaļiem.

44 gadus vecā Dona Stērdžesa un viņas 45 gadus vecais partneris Čārlijs Raulijs zaudēja samaņu Raulija mājā Eimsberijā 30.jūnijā.

Stērdžesa nomira 8.jūlijā, bet Raulijs ir atguvis samaņu, un šobrīd viņa situācija ir stabila.

Kā vēsta "The Press Association", izmeklētāji uzskata, ka Stērdžesa tikusi pakļauta desmit reizes lielākam šīs vielas daudzumam nekā Skripaļi.

Policija atzinusi, ka Raulija mājā atrasta "maza pudele".

Čārlijs Raulijs savam brālim Metjū sacījis, ka inde "Novičok" bijusi smaržu pudelītē. Par to cietušā brālis pastāstījis raidsabiedrībai BBC.

Izmeklētāji strādā pie teorijas, ka Stērdžesa uzsmidzinājusi "Novičok" tieši uz ādas, "The Press Association" sacīja avots.