Pasaulē
2016. gada 9. marts, 20:18

Vācijā aizdomās par Ķelnē notikušajiem uzbrukumiem sievietēm aizturēti divi vīrieši

Jauns.lv

Vācijas policija aizturējusi divus vīriešus, kas tiek turēti aizdomās par seksuālu uzmākšanos sievietēm un sieviešu apzagšanu Jaungada naktī Ķelnē.

Aizdomās turamie ir 26 gadus vecs alžīrietis un kāds 31 gadu vecs vīrietis, kura pilsonība vēl nav atklāta. Viņi tika arestēti otrdien Ziemeļreinā-Vestfālenē.

Policija izmeklē, vai viņi ir tie paši aizdomās turamie, kas redzami dienu iepriekš izplatītajās fotogrāfijās, par kurām policiju informēja sabiedrība.

Izmeklēšanā arī atklājies, ka divi citi aizdomās turamie, kas saistīti ar Jaungada nakts notikumiem Ķelnē, izšāvuši ar ieroci cilvēku pūlī, par ko sākta izmeklēšana par ieroču kontroles likumu pārkāpšanu.

Pēc uzbrukumiem sievietēm Ķelnē naktī uz 1.janvāri Ķelnes policijā iesniegtas aptuveni 1100 sūdzības, no kurām aptuveni 40% ir par seksuāla rakstura uzbrukumiem, sākot no uzmākšanās un beidzot ar izvarošanu.

Pret cik personām policija sākusi izmeklēšanu, nav zināms, bet, domājams, ka lielākā daļa noziegumu pastrādātāju bija Ziemeļāfrikas izcelsmes vīrieši.

Pagājušajā mēnesī tika notiesāts pirmais patvēruma meklētājs saistībā ar Ķelnes notikumiem. Viņam tika piespriests nosacīts sods par zādzību.

LETA, DPA