foto: Facebook
Slimnīcā Lielbritānijā mirusi ar "Novičoku" saindējusies 44 gadus vecā Dona
Sievietes dzīvība izdzisa svētdien slimnīcā.
2018. gada 9. jūlijs, 00:41

Slimnīcā Lielbritānijā mirusi ar "Novičoku" saindējusies 44 gadus vecā Dona

Jauns.lv

Solsberi slimnīcā Lielbritānijā mirusi sieviete, kura saindējusies ar bēdīgi slaveno indi "Novičok", ziņo BBC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Facebook

Dona Stērdžesa tika hospitalizēta 30.jūnijā uz aizdomu pamata par saindēšanos. Vēlāk konstatēta, ka viņa un viņas gadu vecākais partneris saindējušies no kāda priekšmeta, kas bijis saskarē ar "Novičoku" - nervus paralizējošo indi, kas iepriekš tika izmantota pret Krievijas spiegu Sergeju Skripaļu un viņa meitu Jūliju.

foto: Facebook
Sievietes dzīvība izdzisa svētdien slimnīcā.

Mirušās Stērdžesas draugs Čārlijs Roulijs joprojām atrodas kritiskā stāvoklī Solsberi slimnīcā. Lielbritānijas Skotlendjards turpina izmeklēt, kas noticis ar pāri - kā notikusi saindēšanās un kas pie tā varētu būt vainojams. Policija jau paziņojusi, ka viela, kas skārusi pāri, ir tas pats "Novičoks". 

Lielbritānijas tiesu medicīnas eksperti turpina meklēt avotu, no kura britu pāris Eimesberi saindējās ar nervus paralizējošo vielu "Novičok", un šie meklējumi var ilgt nedēļas vai pat mēnešus, atzinušas britu amatpersonas. 

Kā ziņojām, Lielbritānijā pirms nedēļas savās mājās Eimesberi, kas atrodas desmit kilometru attālumā no Solsberi, bezsamaņā tika atrasti divi Lielbritānijas pilsoņi - 45 gadus vecs vīrietis un 44 gadus veca sieviete. Viņi atrodas slimnīcā kritiskā stāvoklī.

Policisti spectērpos Eimesberi pārbauda ēkas, meklējot "Novičok" pēdas

Lielbritānijas tiesu medicīnas eksperti turpina meklēt avotu, no kura britu pāris Eimesberi saindējās ar nervus paralizējošo vielu "Novičok", un šie ...

gallery icon
47

Lielbritānijas policija trešdienas vakarā paziņoja, ka viņi saindējušies ar nervus paralizējošo vielu "Novičok", ar kuru tika saindēti bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija. Skripaļu saindēšanā Lielbritānija vainoja Krieviju, kas šīs apsūdzības noliedza. Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs ceturtdien paziņoja, ka Krievija nekādi nav saistīta ar abiem šiem gadījumiem.

Lielbritānijas policija atklāja, ka meklē priekšmetu, kas bijis saindēts ar "Novičok". Lai veiktu izmeklēšanu, Solsberi un Eimesberi ieradušies vairāk nekā 100 policisti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās