foto: Ekrānuzņēmums
Kā pareizi rīkoties, savvaļā sastopot lāci: spriedzes pilns tūristu VIDEO
Tūristu sastaptais majestātiskais meža iemītnieks.
Pasaulē
2018. gada 7. jūlijs, 17:10

Kā pareizi rīkoties, savvaļā sastopot lāci: spriedzes pilns tūristu VIDEO

Jauns.lv

Trīs tūristi Kanādas rietumos 5.jūnijā izdzīvoja īstas bailes, kad, staigājot pa meža takām, viņu ceļi krustojās ar grizlilāci. Tūristi neparasto tikšanos iemūžināja video un publicēja sociālajos tīklos. Spriedzes pilnais video kopš tā laika ieguvis lielu popularitāti, vēsta "Reuters".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ciešā saskarsme ar plēsēju notika, kad austrāliešu pāris Deils un Džesika Bošofi kopā ar draugu no Kanādas devās pārgājienā. Viņi bija pavadījuši apmēram piecas minūtes populārajās Kanmoras dabas takās Albertas provincē, kad ieraudzīja lāci.

"Pagāja laiciņš, kamēr mūsu prātos nosēdās doma, ka tas patiešām ir lācis", stāsta Deils. "Mēs visi, mierīgi runājot ar lāci, pamazām sākām atkāpties". Video dzirdams, ka Bošofs lācim klusi saka: "paliec kur esi, lācīt, neseko mums... es negribu likt lietā savu pretlāču gāzi."

foto: Ekrānuzņēmums
Tūristu sastaptais majestātiskais meža iemītnieks.

Tajā brīdī lācis pagriezās, pastaigājoties apmeta lociņu riņķī atpūtniekiem, saglabājot zināmu distanci. Vietējie ziņu dienesti šo uzteic kā lielisku piemēru, kā reaģēt sastopot lāci savvaļā. Pārgājiena biedri rīkojās gudri saglabājot mieru un turoties kopā, tomēr paturot gatavībā gāzes baloniņu gadījumā, ja lācis nolemj kļūt agresīvs.

Tēmas