foto: AP/Scanpix/LETA
Pēc trīsarpus gadu ieslodzījuma brīvībā iznācis Alekseja Navaļnija brālis
Oļegs Navaļnijs iznāk no cietuma.
Pasaulē
2018. gada 29. jūnijs, 09:21

Pēc trīsarpus gadu ieslodzījuma brīvībā iznācis Alekseja Navaļnija brālis

LETA

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija brālis Oļegs Navaļnijs piektdien pēc trīsarpus gadu ieslodzījuma izciešanas iznācis brīvībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Krievijā no cietuma iznāk Alekseja Navaļnija brālis

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija brālis Oļegs Navaļnijs piektdien pēc trīsarpus gadu ieslodzījuma izciešanas iznācis brīvībā. Pie vispārēja režīma labošanas darbu ...

gallery icon
19

Pie vispārēja režīma labošanas darbu kolonijas Orlas apgabala Nariškinas ciemā viņu sagaidīja sieva Viktorija un brālis Aleksejs ar atbalstītājiem.

Maskavas Zamoskvoreckas tiesa 2014.gada decembrī atzina brāļus Navaļnijus par vainīgiem krāpšanā un uzņēmuma "Yves Rocher" līdzekļu izlaupīšanā, kā arī piesprieda Aleksejam Navaļnijam trīsarpus gadu nosacītu cietumsodu un piecu gadu pārbaudes laiku, bet viņa brālim Oļegam - trīsarpus gadu ieslodzījumu vispārējā režīma kolonijā.

foto: AP/Scanpix/LETA
Oļegs Navaļnijs iznāk no cietuma.

Tiesas spriedums oficiāli bija iemesls, kādēļ Aleksejam Navaļnijam tika aizliegts kandidēt šogad martā notikušajās prezidenta vēlēšanās.

Pēc vairākām nesekmīgām apelācijām Aleksejs Navaļnijs vērsās Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), kas 2016.gadā atzina Alekseja un Oļega Navaļniju notiesāšanu par netaisnīgu un lika Krievijai izmaksāt viņiem kompensāciju 80 000 eiro apjomā.

foto: AP/Scanpix/LETA
Oļegu pie cietuma sagaidīja sieva Viktorija un brālis Aleksejs ar atbalstītājiem.

Navaļnijs pēc Krievijas Augstākās tiesas lēmuma paturēt spēkā notiesājošo spriedumu paziņoja, ka tas parāda Krievijas nevēlēšanos respektēt starptautiskās saistības.