Pasaulē
2018. gada 22. jūnijs, 16:05

Savu vainu lietuvietes Ievas Strazdauskaites zvērīgā noslepkavošanā atzīst visi trīs brālēni

Jauns.lv

Lietā par 26 gadus vecās lietuvietes Ievas Strazdauskaites nolaupīšanu un nosišanu mežā ar lāpstu visi apsūdzētie vīrieši - brālēni Leons, Mants un Karolis Bieļauski - atzinuši savu vainu noziegumā, ziņo kaimiņvalsts medijs Delfi.lt.

26 gadus vecās meitenes slepkavībā, kura tika pastrādāta 2017. gada martā, apsūdzētie vīrieši kārtējo reizi tiesas priekšā stājās 22. jūnijā. Beidzoties pirmajai tiesas sēdei, prokurors Arturs Urbelis paziņoja, ka arī Karolis Bieļauskis, kurš iepriekš maldinājis izmeklētājus un slēpis svarīgas ziņas par notikušo, atzīst savu vainu. Savukārt Leons un Mants savu vainu slepkavībā atzinuši jau iepriekš.

Ievas Strazdauskaites slepkavībā vainotie uz apsūdzēto sola

Lietā par 26 gadus vecās lietuvietes Ievas Strazdauskaites nolaupīšanu un nosišanu mežā ar lāpstu visi apsūdzētie vīrieši, brālēni Leons, Mants ...

gallery icon
12

Auto zādzības mēģinājums pārvēršas zvērīgā slepkavībā

Ziņas par Ievas pazušanu pirmo reizi parādījās pērn 12. martā ap pulksten 21.00. Tajā dienā meitene ar tumši brūnu luksusa klases “Audi” markas A7 (2016. gada izlaiduma) automašīnu pulksten 16:30 no Pluņģes pilsētas izbrauca uz Viļņas pusi.

Viņas tēvs medijiem izstāstīja, ka Kauņas apvidū pazudis savienojums ar meitenes mobilo telefonu, savukārt pēc kāda laika konstatēts, ka tālrunis ir izslēgts.

foto: BNS Foto/Scanpix/LETA
Izmeklēšanās gaita apliecināja, ka Ieva Strazdauskaite tika nosista ar lāpstu un aprakta.

Drīz Jonavas mežu apkārtnē tika atrasta Ievas pamestā glaunā automašīna. Policijas operatīvie darbinieki, iesaistot kinologus, nekavējoties izvērsa intensīvu pazudušās meitenes meklēšanu, un notikumiem līdzi sekoja arī visa Lietuvas sabiedrība.

Pēcāk meklēšanas gaitā atrastas arī Ievas mirstīgās atliekas. Ieva Strazdauskaite bija nosista ar lāpstu un aprakta.

Aizdomās turamie izmeklētājiem atklāj: meitene varēja palikt dzīva

Pluņges iedzīvotāja Ieva Strazdauskaite būtu varējusi palikt dzīva, ja vien nebūtu pretojusies, secinājis portāls “Delfi.lt” – aizdomās turētie radinieki nopratināšanā atzinās, ka viņus nokaitināja jaunietes vārdi, ka viņa ziņos policijai, kura viņu jau meklē.

Nolaupītā sieviete ne uzreiz tika aizvesta uz vietu, kur atrada viņas līķi. Pratināšanas laikā aizdomās turētie paziņoja, ka sākumā negrasījās upuri nogalināt un domāja, ka automašīnas nolaupīšanas dēļ viņiem problēmu nebūs.

Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā aizdomās turēto trijotne - radinieki Bieļauski

Leons, Karolis un Mants tiesas zālē 7.decembrī. Tiesa apmierināja prokuroru lūgumu trijotni no cietuma neizlaist vēl 3 mēnešus.

gallery icon
29

Atvadīšanās no Ievas Strazdauskaites

gallery icon
10