Uz mūžu notiesāta slepkava sūdzas, ka vienatne cietumā viņu dara raudulīgu un skumju. FOTO. VIDEO
Divu bērnu māte, 31 gadu vecā Džoana Denhija, ir viena no trim sievietēm, kurām Lielbritānijā piespriests mūža ieslodzījums.
Pasaulē
2016. gada 14. marts, 16:01

Uz mūžu notiesāta slepkava sūdzas, ka vienatne cietumā viņu dara raudulīgu un skumju. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Džoana Denhija ir viena no tikai trim sievietēm Lielbritānijā, kurām piespriests mūža ieslodzījums. Denhijai to piemēroja 2014.gadā kā sodu par sērijveida slepkavībām, kuras viņa veica desmit dienu "prieka" garumā. Tagad notiesātā gatavojas sūdzēties Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Denhija tiek uzskatīta par vienu no cietsirdīgākajiem sieviešu-sērijveida slepkavu piemēriem. Viņa desmit dienu laikā ar nazi nogalināja trīs vīriešus, bet diviem upuriem izdevās izdzīvot. Mirušie bijaviņas mīļākie un sadistisku seksa rotaļu partneri, bet divi izdzīvojušie - nejauši satikti kungi, kuriem Denhija uzbruka, savu trakumu vadīta.

Pagājušajā gada 27.februārī, risinoties tiesas prāvai, apcietināta tiesas zālē uzvedās sevišķi bravūrīgi un smējās par visu tur notiekošo. Īpaši viņu sajūsmināja tiesneša Spensera secinājums, ka Denija ir "cietsirdīga, manipulatīva, aprēķinātāja un egoistiska sērijveida slepkava". Sieviete saguma tikai brīdī, kad tika nolasīts spriedums - mūža ieslodzījums.

Kā tagad noskaidrojies, jau vairāk kā pusgadu ieslodzītā dzīvo šķirti no citiem cietumniekiem Bronzfīldas cietumā, un tas licis viņai sūdzēties Eiropas Cilvēktiesību tiesā, ka ir pārkāptas viņas cilvēktiesības. Izrādās, cietuma vadībai bija aizdomas, ka Denhija, iespējams, plānojot bēgšanu - nogriezt kāda apsardzes darbinieka pirkstu un tā biometriskos datus izmantot izkļūšanai no ieslodzījuma. Lai nekas tāds nebūtu iespējams, notiesāto pārvietoja uz visstingrākā režīma gaiteni, kur viņu apsargā 10 sargi un lielākoties vispār nav kontaktu ar citām personām.

31 gadu vecā divu bērnu māte tagad sūdzēsies, ka nošķirtība no citiem pārkāpj viņas cilvēktiesības, jo šāds stāvoklis Denhiju padarot "raudulīgu un skumju". Viņa iesniegums patlaban atrodas Londonas Augstākajā tiesā.

Džoanas bijušais draugs stāsta par attiecībām ar viņu:


Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmumi no video