foto: EPA
Skandāls Lietuvā: cietumnieki internetā tiešraidē translē savu vētraino uzdzīvi kamerās
Pasaulē
2018. gada 18. jūnijs, 20:26

Skandāls Lietuvā: cietumnieki internetā tiešraidē translē savu vētraino uzdzīvi kamerās

LETA

Lietuvā pēc sociālajos tīklos translētas cietumnieku iedzeršanas epizodes pirmdien sarīkotas plašas kratīšanas Ķībartu labošanas iestādē un no amata atstādināts tās direktora vietas izpildītājs Rimants Zaikausks, paziņojis tieslietu ministrs Elvins Jankevičs, kas pirmdien pats apmeklēja šo ieslodzījuma vietu.

Kā viņš pastāstījis ziņu aģentūrai BNS, par situāciju labošanas iestādē tiks sākta plaša dienesta pārbaude.

Pēc ministra teiktā, viņš pats pārliecinājies, ka šai iestādē nedarbojas mobilo tālruņu bloķēšanas sistēma. Pastāv arī aizdomas, ka tur tiek organizēta tirdzniecība ar neatļautām lietām, un jau otrdien uz Ķībartiem dosies kriminālizmeklētāji no Viļņas, lai palīdzētu noskaidrot pārkāpumus.

"Runa ir ne tikai par alkoholu, ir arī telefoni, narkotikas un citas vielas," atzinis Jankevičs.

Viņš piebildis, ka tiks nodrošināta visas teritorijas uzraudzība ar tehniskiem līdzekļiem un pastiprināta arī sadarbība ar policiju, lai noskaidrotu cilvēkus, kas aizliegtās preces no ārpuses nogādā labošanas iestādē.

"Nācies noklausīties pasakas, ka kāds visu laiku pārmet pār sētu kaut kādas pakas ar neatļautām lietām un nekādi neizdodoties noskaidrot, kas tās paceļ," izteicies ministrs.

Noskaidroti un izolēti arī abi ieslodzītie, kas sociālajos tīklos izplatītajā ierakstā vēršas pie skatītājiem, lielīdamies, ka šodien izdzēruši jau pusotra litra stipru alkoholisko dzērienu, spriedelē par alkohola cenām un lūdz papildināt viņiem telefona kontus.

Pēc Jankeviča sacītā, viņi tiks pārcelti uz disciplināro grupu, kam noteikts stingrāks režīms.

Tēmas