foto: AP
Vācieši imigrācijas dēļ "vēršas pret savu vadību", savā viedoklī padalās Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps.
Pasaulē
2018. gada 18. jūnijs, 18:15

Vācieši imigrācijas dēļ "vēršas pret savu vadību", savā viedoklī padalās Tramps

LETA

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien pauda savu viedokli par politisko krīzi, kādā nonākusi Vācijas kanclere Angela Merkele, sakot, ka vācu tauta imigrācijas dēļ "vēršas pret savu vadību".

"Mēs negribam, lai tas, kas notiek ar imigrāciju Eiropā, notiek arī ar mums," tviterī norādīja Tramps.

Ar šiem spriedumiem Tramps nācis klajā laikā, kad Merkelei nākas cīnīties par savas koalīcijas saglabāšanu, jo iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers paziņojis, ka vēlas stingrāku robežkontroli.

Arī pašās ASV izraisījušās asas debates par Trampa administrācijas praksi nošķirt uz robežas bērnus no vecākiem, kas mēģinājuši nelegāli iekļūt ASV.

"Migrācijai svārstot jau tā nestabilo Berlīnes koalīciju, Vācijas tauta vēršas pret savu vadību," norādīja Tramps.

"Noziedzība Vācijā pieaug. Daudzviet Eiropā tiek pieļauta liela kļūda, ļaujot ieceļot miljoniem cilvēku, kas stipri un vardarbīgi izmainījuši viņu kultūru," norādīja Tramps.

Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers pirmdien deva kanclerei Merkelei laiku līdz jūnija beigām atrisināt robežkontroles jautājumus, un Merkele šo priekšlikumu pieņēmusi.

Zēhofers paziņoja, ka uzdos policijai uz robežas atraidīt patvēruma meklētājus, kas jau reģistrējušies kādā citā Eiropas Savienības (ES) valstī, ja vien Merkele nepildīs savus solījumus rast risinājumu nelegālajai imigrācijai ES līmenī.