foto: AFP
Bijušajam Trampa kampaņas vadītājam Manafortam piemērots pirmstiesas apcietinājums
Pols Manaforts
Pasaulē
2018. gada 15. jūnijs, 22:12

Bijušajam Trampa kampaņas vadītājam Manafortam piemērots pirmstiesas apcietinājums

LETA

ASV federālā tiesnese piektdien piemērojusi pirmstiesas apcietinājumu bijušajam ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas vadītājam Polam Manafortam, kurš apsūdzēts par naudas atmazgāšanu, krāpšanos ar nodokļiem un finanšu noziegumiem.

Līdz šim Manafortam bija piemērots mājas arests, taču tiesnese Eimija Bermana Džeksone mainīja viņam piemēroto drošības līdzekli, jo pastāv aizdomas, ka Manaforts mēģinājis ietekmēt lieciniekus.

ASV īpašais prokurors Roberts Millers, kurš vada izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās un Trampa kampaņas iespējamajiem sakariem ar Krieviju, pagājušajā nedēļā izvirzīja Manafortam jaunas apsūdzības par izmeklēšanas kavēšanu.

Prokuratūra noskaidrojusi, ka Manaforts centies ar Konstantīna Kiļimņika starpniecību sazināties ar diviem lieciniekiem lietā par naudas atmazgāšanu un finanšu noziegumiem, un ietekmēt lieciniekus.

Militārais lingvists Kiļimņiks strādāja Manaforta komandā pie Trampa kampaņas.

Manaforts 2016.gada jūlijā kļuva par Trampa kampaņas vadītāju, bet pēc diviem mēnešiem bija spiests atkāpties, gaismā nākot faktiem par viņa darījumiem ar bijušo Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču, kas bija tuvs Krievijas valdības sabiedrotais.

Saistībā ar šiem darījumiem Manafortam izvirzītas desmitiem apsūdzību par naudas atmazgāšanu, krāpšanos ar nodokļiem un finanšu noziegumiem.

Manaforts noliedzis, ka būtu vainīgs viņam izvirzītajās apsūdzībās.