foto: REUTERS
31 gadu pēc mazas meitenītes zvērīgas nāves DNS aizved līdz šaušalīgai patiesībai
Ar DNS palīdzību Francijas policijai, visticamāk, izdosies atšķetināt mazas meitenes slepkavību tālajā 1987.gadā.
2018. gada 15. jūnijs, 06:11

31 gadu pēc mazas meitenītes zvērīgas nāves DNS aizved līdz šaušalīgai patiesībai

Jauns.lv

31 gadu pēc nozieguma Francijas policijai ar DNS, visticamāk, izdosies atšķetināt šausminošu slepkavību, kas visu šo laiku nebija atrisināta, ziņo BBC.

Francijā policija arestējusi laulātu pāri, kurš, iespējams, tieši saistīts ar lietu, kas 1987.gadā šokēja vai visu valsti. Proti, grāvī šosejas malā Bluā pilsētā tika atrasts mazas meitenes līķis - tas bija tā izkropļots, ka bērnu nevarēja pat identificēt.

Toreiz policija pieļāva, ka bērns ir 3-5 gadus vecs, un ķermeņa bojājumi bija zvērīgi: meitene bijusi ilgstoši sista, viņai lauzti visi kauli, kā arī uz miesas varēja redzēt dedzināšanas (visticamāk, ar karstu dzelzi) pēdas. Avīzes šaušalīgo gadījumu nosauca par "Mazo mocekli uz A10 ceļa".

Bērnu 1987.gadā apglabāja anonīmā kapā kopā ar citiem "bezvārda" cilvēkiem.

Izmeklēšanā policija tā arī nespēja nedz uzzināt, kas ir mirusī meitene, nedz sākt šķetināt to, kas varētu būt vainojams bērna slepkavībā. Tagad - 31 gadu pēc notikušā - policija arestējusi sešdesmitajos gados dzimumušu pāri, taču nolemts saglabāt viņu anonimitāti. Lietas izmeklēšana tika atjaunota 2012.gadā, un tagad policija paziņojusi: ir ticams pamats, ka meitenes nāvē varētu būt vainojami viņas pašas vecāki.

"Nodevīgais" DNS

Kā pēc tik ilgiem gadiem izdevies noziegumu sākt šķetināt? Jau pirms pieciem gadiem, kad lietu atjaunoja, policija izplatīja paziņojumu ar aicinājumu atsaukties ikvienu, kam varētu būt informācija par meiteni. Viņas sejas attēls tika konstruēts, un norādīts, ka meitenei mugurā bijis zils krekls, viņas mati ir melni un cirtaini un viņa varētu būt nākusi no Vidusjūras reģiona valstīm.

Tolaik atsaucību neizdevās gūt. Taču pērn kāds vīrietis Francijā "iekūlās" vardarbīgā epizodē, un policijas rīcībā nonāca viņa DNS paraugs. Tas sakrita ar 1987.gadā šosejas malā atrastā bērna DNS - vīrietis izrādījās meitenes brālis. Tādējādi pēc vairāku mēnešu darba izmeklētāji nākuši uz pēdām šo abu cilvēku vecākiem, un pāris ir aizturēts uz aizdomu pamata par savas meitas cietsirdīgu slepkavību, vēsta BBC.