foto: AFP
Citas valstis arī darījušas "sliktas lietas" - to Tramps par "ļoti gudro puisi" Kimu un Ziemeļkoreju
Tramps atgriežas no samita Singapūrā.
Pasaulē
2018. gada 14. jūnijs, 10:17

Citas valstis arī darījušas "sliktas lietas" - to Tramps par "ļoti gudro puisi" Kimu un Ziemeļkoreju

LETA

ASV prezidents Donalds Tramps intervijā pēc samita ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu centās mazināt Phenjanas režīma pastrādāto tiesību pārkāpumu smagumu, sakot, ka arī citas valstis ir veikušas "sliktas lietas".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Daudzi citi cilvēki ir pastrādājuši tiešām sliktas lietas. Es varētu iet cauri lielam valstu sarakstam, kur tiešām ir noticis daudz sliktu lietu," intervijā telekanālam "Fox News" sacīja Tramps.

Viņš cildināja Kimu kā "ļoti gudru puisi" un "lielisku sarunvedēju", norādot - "man šķiet, ka mēs viens otru saprotam".

Singapūrā notiek Kima un Trampa tikšanās

gallery icon
48

Atbilstoši ASV Valsts departamenta aplēsēm Kima režīms ieslodzījumā tur no 80 000 līdz 120 000 politieslodzīto. Daudzi tiek spīdzināti un turēti badā.

Līdzās pārkāpumiem paša valstī Kims arī tiek turēts aizdomās, ka licis nogalināt savu brāli. Šī slepkavība notika pērn lidostā Malaizijā.

Kritiķi pārmet, ka nule kā Singapūrā notikušais Trampa un Kima samits leģitimizējis Kimu. Kaut arī pati tikšanās radījusi skaļus virsrakstus, būtisks progress neesot panākts.

Tramps intervijā veltīja labus vārdus arī Ķīnas prezidentam Sji Dzjiņpinam, viņu dēvējot par "satriecošu puisi" un norādot, ka viņš "būtībā ir prezidents uz mūžu. Tas ir diezgan labi".