foto: AP
Ar 16 gadiem cietumā notiesā poli, kurš nolaupīja jauniņu britu modeli
Itālijā notiesāts Polijas pilsonis par britu modeles nolaupīšanu.
2018. gada 11. jūnijs, 18:38

Ar 16 gadiem cietumā notiesā poli, kurš nolaupīja jauniņu britu modeli

Jauns.lv / LETA

Itālijā tiesa piespriedusi Polijas pilsonim 16 gadus un deviņus mēnešus ilgu cietumsodu par britu modeles nolaupīšanu pērnā gada jūlijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

20 gadus vecā Kloja Eilinga tika nolaupīta 2017.gada jūlijā Milānā, kur viņai bija sarunāts darbs kā modelei. Viņa tika sazāļota un sešas dienas turēta gūstā, līdz nolaupītājs viņu atbrīvoja.

Viņu nolaupīja 30 gadus vecais Lūkass Herba, kuram Milānas tiesa piesprieda 16 gadu un deviņus mēnešus ilgu cietumsodu, ziņoja aģentūra ANSA.

Herba pieprasīja Eilingas menedžerim un ģimenei 300 000 eiro lielu izpirkuma maksu, ko vēlāk samazināja līdz 50 000 eiro.

Tomēr nolaupītājs nekādu naudu nesaņēma, un tiesā apgalvoja, ka viņš un Eilinga notēlojuši nolaupīšanu, lai vairotu Eilingas atpazīstamību.

"Viņai vajadzēja palīdzību, jo viņai nebija naudas. Es biju kļuvis par viņas draugu un iemīlējies viņā, tāpēc darīju visu, ko spēju, lai palīdzētu viņai," sacīja Herba.

Prokurors norādīja, ka Herba cieš no "narciskiem personības traucējumiem", un sacīja, ka Eilinga būtu varējusi nomirt, ja viņai būtu bijusi alerģija pret medikamentiem, ar ko tika sazāļota.