foto: Shutterstock
Ielu muzikantiem Londonā tagad maksā ar bankas karti
Ielu muzikante Londonā.
Pasaulē
2018. gada 4. jūnijs, 05:36

Ielu muzikantiem Londonā tagad maksā ar bankas karti

Kas Jauns Avīze

Latvijā jau daudziem ir bezkontakta norēķinu kartes, kuras atliek pietuvināt terminālim un, neievadot PIN kodu, norēķināties līdz 25 eiro dienā. Londona ir gājusi tālāk un kļuvusi par pirmo vietu pasaulē, kur šādi var paust pateicību ielu muzikantiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jauno programmu izmēģina ielu muzikantu organizācija "Busk in London" sadarbībā ar Zviedrijas kompāniju "iZettle", kuru maijā par diviem miljardiem dolāru (1,72 miljardi eiro) nopirka ASV kompānija "PayPal", kas nodrošina acumirklīgus starptautiskus maksājumus.

Londonas muzikanti var izmantot pārnēsājamus maksājumu termināļus, savienotus ar viņu viedtelefoniem, ļaujot ziedot noteiktu summu, piemēram, divas mārciņas. Parasti londoniešiem kabatā nav sīknaudas, bet banknotes mest cepurē ir gatavs retais. Tagad šī problēma ir atrisināta.

Profesionālā ielu dziedātāja Šarlote Kempbela stāsta, ka jaunā tehnika ļāvusi ievērojami palielināt viņas ienākumus – garāmgājēji ziedo daudz vairāk, vieni, redzot, kā citi izmanto bezkontakta karti, nolemj pamēģināt arī paši.

Drīzumā jauno sistēmu ieviesīs visā britu galvaspilsētā. “Tagad aizvien vairāk londoniešu varēs atbalstīt mūsu talantīgos ielu māksliniekus,” teic Londonas mērs Sadiks Hans. Bezkontakta kartes kļūst populāras, arī vācot naudu labdarībai vai mazajā ielu biznesā.