foto: REUTERS
Vācijas prokuratūra pieprasa izdot Pudždemonu Spānijai
Karless Pudždemons.
Pasaulē
2018. gada 1. jūnijs, 15:41

Vācijas prokuratūra pieprasa izdot Pudždemonu Spānijai

LETA

Vācijas federālā prokuratūra piektdien paziņoja, ka tā ir iesniegusi oficiālu pieprasījumu par bijušā Katalonijas premjerministra Karlesa Pudždemona izdošanu Spānijai, kur viņš ir apsūdzēts dumpī un korupcijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Cilvēki Barselonas ielās līksmo par Katalonijas neatkarības pasludināšanu

gallery icon
59

"Spānijas varasiestāžu iesniegtie materiāli nav pretrunīgi, bet tie skaidri apliecina, ka vardarbība Katalonijā vēlēšanu dienā var tik saistīta ar meklēšanā izsludināto personu," teikts prokuratūras paziņojumā. Prasība iesniegta Šlēsvigas-Holšteinas federālās zemes augstākajai tiesai.

Galīgais lēmums par to, vai Pudždemons būtu jāizdod Spānijai, jāpieņem tiesai.

Vācijas policija 25.martā aizturēja Pudždemonu uz apsūdzību pamata, kas bija saistītas ar Katalonijā notikušo neatkarības referendumu.

6.aprīlī viņš tika atbrīvots no apcietinājuma, Vācijas tiesai norādot, ka viņš nevar tikt izdots saistībā ar apsūdzībām dumpī, kas bija smagākais no diviem apsūdzību punktiem.

Tomēr Šlēsvigas-Holšteinas prokuratūra skaidroja, ka tas tomēr varētu būt iespējams, ņemot vērā jaunās Spānijas varasiestāžu sniegtās liecības.

Prokuratūra norādījusi uz videoierakstu, kurā redzama vardarbība pret Spānijas policiju.

Pudždemons atrodas brīvībā, bet viņam jāievēro zināmi nosacījumi, cita starpā arī reizi nedēļā jāierodas policijā.

Pudždemons dzīvo Berlīnē un bieži uzņem politiskos sabiedrotos no Katalonijas, arī nule kā reģiona premjera amatā ievēlēto Kimu Torru.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās