Ķelnes likumsargi melojuši par policistu skaitu liktenīgajā Jaungada naktī
Vācijas policija atzinusi, ka seksuālo uzbrukumu laikā Jaungada naktī Ķelnes galvenajā dzelzceļa stacijā dežurējuši tikai 80 policisti.
Pasaulē
2016. gada 17. marts, 12:42

Ķelnes likumsargi melojuši par policistu skaitu liktenīgajā Jaungada naktī

Jauns.lv

Vācijas policija atzinusi, ka seksuālo uzbrukumu laikā Jaungada naktī Ķelnes galvenajā dzelzceļa stacijā dežurējuši tikai 80 policisti, nevis 140, kā tika ziņots iepriekš.

Policijas preses pārstāvis laikrakstam "Kölner Express" skaidroja, ka nepatieso informāciju var izskaidrot ar kļūdīšanos policijas pirmajos ziņojumos pēc notikušā.

Viņš skaidroja, ka uz dzelzceļa staciju tika nosūtīti visi policisti, kas apmācīti un ekipēti pūļa savaldīšanai, bet ne visi likumsargi, kas tobrīd strādāja.

"Kölner Express" secināja, ka tas nozīmē, ka uz dzelzceļa staciju tika nosūtīti tikai 80 policisti un pēc pusnakts to skaits tika vēl vairāk samazināts, jo policisti tika nosūtīti uz citām incidentu vietām, lai gan, spriežot pēc policijā vēlāk iesniegtajām sūdzībām, uzbrukumi stacijā turpinājās visu nakti.

Policijas pārstāvis laikrakstam atteicās sniegt sīkākus paskaidrojumus, norādot, ka joprojām turpinās izmeklēšana pret policistiem, kas tobrīd strādāja, un bijušo Ķelnes policijas priekšnieku Volfgangu Albersu.

Pēc Jaungada nakts notikumiem Alberss tika atcelts no amata.

Pēc uzbrukumiem sievietēm Ķelnē naktī uz 1.janvāri Ķelnes policijā iesniegtas aptuveni 1100 sūdzības, no kurām aptuveni 40% ir par seksuāla rakstura uzbrukumiem, sākot no uzmākšanās un beidzot ar izvarošanu.

Ķelnes policija sākotnēji ziņoja, ka Jaungada nakts pagājusi mierīgi, un tikai pēc cietušo sieviešu nākšanas atklātībā sociālajos tīklos atzina, kas patiesībā noticis.

Policijai pārmests gan pārmērīgs politkorektums, zinot, ka vairums varmāku bijuši imigranti, gan mēģinājums piesegt savu neizdarību.

LETA/Foto: Vida Press