foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA
Putins stāsta par saviem plāniem Krievijas prezidenta krēslam
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Pasaulē
2018. gada 25. maijs, 21:48

Putins stāsta par saviem plāniem Krievijas prezidenta krēslam

LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien solīja nepārkāpt konstitūciju, kas liedz viņam ieņemt valsts galvas amatu vairāk nekā divas reizes pēc kārtas, un nekandidēt uz prezidenta amatu 2024.gadā.

Putina inaugurācijas ceremonija Maskavas Kremlī

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien stājās amatā uz vēl vienu sešu gadu amata termiņu. Putins deva prezidenta zvērestu ceremonijā Maskavas ...

gallery icon
40

"Es vienmēr esmu stingri turējies un turos pie Krievijas Federācijas konstitūcijas. Konstitūcijā ir skaidri teikts - ne vairāk kā divi termiņi pēc kārtas. Šobrīd man ir otrais termiņš pēc kārtas," tiekoties ar starptautisko ziņu aģentūru vadītājiem, sacīja Putins.

"Kā jūs saprotat, es jau iepriekš divas reizes esmu bijis prezidents, bet pēc tam pametu prezidenta amatu, jo konstitūcija neļāva balotēties vēlēšanās trešo reizi. Grasos pie šī noteikuma turēties arī nākotnē," viņš piebilda.

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

gallery icon
141

Maija vidū Krievijas Valsts domē no Čečenijas ievēlētie deputāti iesniedza likumprojektu, kas paredz, ka viens cilvēks prezidenta amatu var ieņemt trīs pilnvaru termiņus pēc kārtas.

Priekšlikums tika skaidrots ar to, ka "ir sasniegta sociāli politiskā stabilitāte un ir nepieciešams to turpināt".