Eiropas Savienības līderi apstiprina pārskatīto vienošanās projektu ar Turciju
Jaunā vienošanās versija, pēc Tuska domām, satur visas dalībvalstu līderu izteiktās vēlmes un "ir pieņemama Turcijas pusei".
Pasaulē
2016. gada 18. marts, 17:14

Eiropas Savienības līderi apstiprina pārskatīto vienošanās projektu ar Turciju

Jauns.lv

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi piektdien ir apstiprinājuši pārskatīto vienošanās projektu ar Turciju, kura mērķis ir apturēt nelegālo imigrantu plūsmu pār Egejas jūru, pavēstīja Somijas premjerministrs Juha Sipile.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā iepriekš ziņots, Eiropadomes prezidents Donalds Tusks jauno dokumenta versija sagatavoja pēc sarunām piektdienas rītā ar Turcijas premjerministru Ahmetu Davutolu.

"Prezidents Tusks iepazīstināja ar pārskatīto tekstu 28 līderus un ieteica tiem to pieņemt bez izmaiņām," aģentūrai AFP pastāstīja amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Kā izteicās amatpersona, jaunā vienošanās versija, pēc Tuska domām, satur visas dalībvalstu līderu izteiktās vēlmes un "ir pieņemama Turcijas pusei".

Saskaņā ar vienošanās projektu nelegālie imigranti, kas pa Egejas jūru ierodas Grieķijā, sākot ar svētdienu, pēc viņu lietu izvērtēšanas tiks nosūtīti atpakaļ uz Turciju, piebilda amatpersona.

Tikmēr Turcijas delegācija tviterī paziņojusi, ka vienošanās noslēgšanu var gaidīt "pirms vakariņām".

Arī Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera kancelejas vadītājs tviterī paziņojis, ka "vienošanās mums būs šodien".

BNS / Foto: AFP/LETA