Izsēdina no lidmašīnas bārdas dēļ: jau divdesmito (!) reizi
Musulmani no lidaparāta izsēdina jau 20.reizi.
Pasaulē
2016. gada 18. marts, 18:18

Izsēdina no lidmašīnas bārdas dēļ: jau divdesmito (!) reizi

Jauns.lv

Lielbritānijas pilsonim Ahmedam Ali (39) sabojāts medusmēnesis – Mančestrā viņu ar bērna gaidībās esošo sievu izlika no lidmašīnas.

Pāris bez problēmām izgāja drošības pārbaudes un gatavojās lidot uz Marakešu Marokā, kad britu mazcenas lidsabiedrības „Thomson Airways” apkalpes pārstāvis lūdza lidmašīnu pamest. Ahmeds vairākkārt jautājis iemeslu, bet atbildi nav saņēmis.

Vīrietis apgalvo, ka tas ir tikai viņa ticības un izskata dēļ: “Es esmu ļoti saniknots. Tas, ko viņi izdarīja, ir nepareizi, un es domāju, tas ir tikai tāpēc, ka esmu musulmanis un man ir bārda.”

Turklāt šis nav pirmais incidents, pēdējo divu gadu laikā šī bija jau divdesmitā reize, kad viņam aizliegts lidot. Šoreiz Ahmeds nolēmis cīnīties pretī un bija tik dusmīgs, ka atteicās atbildēt uz jebkādiem policistu jautājumiem.

Vīrietis jau vairākus gadus nodarbojas ar labdarību un savas pilsētas Derbijas sabiedrībā ir ļoti pazīstams, viņš piedalās dažādos sabiedriskos projektos, palīdzot cilvēkiem neatkarīgi no viņu reliģiskajiem uzskatiem.

“Es šajā valstī piedzimu, vēl augot, man teica, ka man ir brīvība izpausties, brīvība runāt. Man nav ko slēpt, kāpēc viņi nevarēja atnākt ātrāk?” Ahmeds neslēpj neizpratni.

Lielbritānijā šādi gadījumi ir samērā bieži. Getvikas lidostā Muhamedam Tarikam Mahmudam, viņa brālim un bērniem lidostas darbinieki aizliedza iesēsties lidmašīnā un anulēja viņu vīzas uz ASV.

Kasjauns.lv/Foto: AFP

Tēmas