Lidmašīnas katastrofā Krievijā 62 bojāgājušie. FOTO. VIDEO
Laineris nogāzies un aizdedzies, sliktos laika apstākļos nolaižoties Rostovas pie Donas lidostā Krievijas dienvidrietumos.
Pasaulē
2016. gada 19. marts, 09:30

Lidmašīnas katastrofā Krievijā 62 bojāgājušie. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pasažieru lidmašīnas katastrofā Krievijā sestdien gājuši bojā visi 62 tajā esošie cilvēki, lielākā daļa no viņiem - Krievijas pilsoņi, informēja amatpersonas un mediji.

Aviokompānijas "FlyDubai" laineris "Boeing 737", kas ar 55 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem bija ieradies no Dubaijas, nogāzies un aizdedzies, sliktos laika apstākļos nolaižoties Rostovas pie Donas lidostā Krievijas dienvidrietumos.

Visi pasažieri bijuši Krievijas pilsoņi, bet par apkalpes locekļu pilsonību ziņu nav.

Telekanāls "LifeNews" vēsta, ka apkalpes locekļi bijuši "ārzemnieki".

Lidmašīna avarēja, sliktos laika apstākļos veicot otro nolaišanās mēģinājumu. Tās atlūzas izkaisītas lielā platībā.

Aviokatastrofu nav izraisījis terorakts, atzinuši Krievijas Transporta ministrijas pārstāvji, norādot, ka tiek izmeklēti vairāki katastrofas iespējam ir cēloņi.

Katastrofu varēja izraisīt pilota kļūda vai arī vētras vējš, pieļauj eksperti, atgādinot, ka lidmašīna veica nosēšanos sarežģītos laika apstākļos.

Tiesa gan, eksperti arī norāda, ka lidmašīnai bijis pietiekami daudz degvielas, lai nokļūtu līdz rezerves lidlaukam. Tieši tā to izdarījusi cita lidmašīna, kas Rostovā pie Donas mēģinājusi nosēsties pirms "FlyDubai" lainera.

"Pēc visa spriežot, aviokatastrofas iemesls bija spēcīgās vēja brāzmas, kas sasniedza vētras spēku," atzina Rostovas apgabala gubernators Vasīlijs Golubevs.

Vēja ātrums nosēšanās brīdī bijis 12 metri sekundē, brāzmās līdz 19 metriem sekundē, liecina dienesta METAR dati.

Eksperti norāda, ka tiks spēcīgā vējā lidmašīna nedrīkstēja veikt nosēšanos.

"Ja sānu vējš pārsniedz 17 metrus sekundē, veikt nosēšanos jebkādā formātā ir kategoriski aizliegts," telekanālam "Rossija 24" atzina meteocentra "Fobos" vecākais speciālists Jevgēņijs Tiškovecs.

LETA / Foto: Reuters / AFP, EPA/LETA

Tēmas