foto: EPA/LETA
Dānijas ministre aicina musulmaņus ramadāna laikā ņemt atvaļinājumu
Musumlmaņi lūdzas svētā mēneša laikā.
Pasaulē
2018. gada 21. maijs, 22:46

Dānijas ministre aicina musulmaņus ramadāna laikā ņemt atvaļinājumu

LETA

Dānijas imigrācijas un integrācijas ministre Ingera Stejberga pirmdien aicinājusi musulmaņus ņemt darbavietās atvaļinājumu musulmaņu svētā mēneša ramadāna laikā, norādot, ka šī prakse "ir bīstama visiem".

Ramadāna laikā musulmaņi gavē no rītausmas līdz saulrietam.

"Es vēlos aicināt musulmaņus paņemt atvaļinājumu ramadāna mēneša laikā, lai izvairītos no negatīvajām sekām pārējai Dānijas sabiedrībai," paziņoja ministre.

Islāma pasaule gavē, lūdzas un pārdomā dzīvi - ir sācies ramadāns

gallery icon
108

"Es brīnos, vai reliģiskā kārtība, kas liek ievērot 1400 gadus vecu islāma pīlāru, ir savienojama ar sabiedrību un darba tirgu, kāds mums ir Dānijā 2018.gadā," laikrakstā BT norādīja ministre.

Viņa arī pauda bažas, ka gavēšana var ietekmēt "drošību un produktivitāti", kā piemēru minot autobusa šoferus, kuri "nav dzēruši vai ēduši ilgāk nekā desmit stundas".

"Tas var būt bīstami mums visiem," viņa piebilda.

Pagājušajā gadā Stejberga izpelnījās pretrunīgus vērtējumus, publicējot sociālajā tīklā "Facebook" fotogrāfiju, kurā viņa smaida un tur rokās kūku par godu Dānijas 50.pasākumam imigrācijas likumu stiprināšanai.

Viens no stingrākajiem šādiem pasākumiem stājās spēkā 2016.gadā, kad policijai tika atļaut konfiscēt bēgļiem vērtslietas.

Stejberga arī izpelnījās kritiku par reklāmu publicēšanu Libānas laikrakstos 2015.gadā, brīdinot par grūtībām, ar kurām imigrantiem nāksies saskarties Dānijā.

Dānija pēdējo 15 gadu laikā ir padarījusi stingrāku savu imigrācijas politiku, liekot imigrantiem mācīties valsts valodu un paražas, lai viņi spētu pielāgoties darba tirgum.