foto: AP
FOTO: Havaju salu vulkāna lava satiekas ar okeānu
Vulkāns Havaju salās sasniedz okeāna ūdeņus.
Pasaulē
2018. gada 21. maijs, 14:04

FOTO: Havaju salu vulkāna lava satiekas ar okeānu

Jauns.lv

Havaju salās turpina plosīties Kīlauea vulkāns, pagājušajā ceturtdienā kārtējais izvirdums atšķīra no ārpasaules aptuveni 40 mājas. Šobrīd vulkāna lava sasniegusi okeāna ūdeņus, izraisot vēl vienu bīstamu parādību – hlorūdeņražskābes un vulkānisko stikla daļiņu nokļūšanu gaisā. 

Havaju salu vulkāna lava satiekas ar okeānu

Havaju salās turpina plosīties Kīlauea vulkāns, pagājušajā ceturtdienā kārtējais izvirdums atšķīra no ārpasaules aptuveni 40 mājas. Šobrīd vulkāna lava sasniegusi ...

gallery icon
36

Karstajai lava, nokļūstot saskarē ar ūdeni, gaisā nonāk hlorūdeņražskābe un atdzisušas magmas daļiņas, kas var kairināt acis un, tās ieelpojot, arī plaušas. 

Atbildīgie dienesti brīdinājuši iedzīvotājus palikt iekštelpās tajos apgabalos, kas atrodas tuvu okeānam. Savukārt pārējiem iedzīvotājiem jāuzmanās no sēra dioksīda, kura apjoms pēdējās nedēļās audzis trīs reizes, vēsta CNN. 

Sarkana lava Havaju salās iznīcina desmitiem māju

Pēc Kīlauea vulkāna izvirduma Havaju salās lava iznīcinājusi 26 mājas, svētdien paziņojušas amatpersonas. Lielajā salā lava ir apņēmusi apmēram 3,6 ...

gallery icon
45

Jau vēstīts, ka Kīlauea vulkāns Havaju salās aktivizējās aptuveni pirms trim nedēļām, un šai laikā zemē izveidojušās vairāk nekā 20 jaunas plaisas, pa dažām no tām vēl aizvien izplūst lava un gāzes, tinot apkaimi dūmos.

Ceturtdien, 17. maijā, pēc jauna eksplozīva izvirduma debesīs pacēlās milzīgs vulkānisko pelnu mākonis. Zinātnieki pieļauj, ka iespējami jauni izvirdumi. 

Kīlauea vulkāna izvirdums Havaju salās

Turpinoties Kīlauea vulkāna izvirdumam Havaju salās, lavas straume atgriezusi no ārpasaules aptuveni 40 mājas, liekot civilās aizsardzības dienestiem ar Nacionālās ...

gallery icon
39

Tēmas