foto: AFP/Scanpix/LETA
ASV paziņo, ka Krievija ir atbildīga par ķīmiskajiem ubrukumiem Sīrijā
Vīrietis slimnīcā ar skābekļa masku pēc ķīmiskā uzbrukuma Sīrijā.
Pasaulē
2018. gada 18. maijs, 07:32

ASV paziņo, ka Krievija ir atbildīga par ķīmiskajiem ubrukumiem Sīrijā

LETA

Krievija garantēja ķīmisko ieroču krājumu iznīcināšanu Sīrijā, tāpēc tā ir atbildīga par to izmantošanu vēlākos uzbrukumus, paziņojis ASV Valsts departaments.

ASV, Francijas un Lielbritānijas raķešu triecienu sekas Sīrijas armijas bāzēs un ķīmisko pētījumu centros

ASV, Francijas un Lielbritānijas raķešu triecienu sekas Sīrijas armijas bāzēs un ķīmisko pētījumu centros.

gallery icon
42

"Krievija, kura 2013.gadā apsolīja pasaulei, ka tā garantē ķīmisko ieroču krājumu iznīcināšanu Sīrijā, galu galā ir atbildīga par to tālāku izmantošanu tur," paziņoja Valsts departamenta preses sekretāre Hetere Nauerta.

Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija (OPCW) apstiprinājusi ķīmisko ieroču pielietošanu Sīrijas provincē Idlibā, norādīja Nauerta.

Cietušie sīrieši pēc ķīmiskā uzbrukuma netālu no Damaskas

Uz Krievijas pleciem gulstas atbildība par nesenajiem ķīmiskajiem uzbrukumiem Sīrijā, kurus veikuši prezidenta Bašara al Asada spēki.

gallery icon
9

Pagājušajā gadā uzbrukumā Idlibas provinces Hān Šeihūnas pilsētai Sīrijas ziemeļrietumos gāja bojā vairāk nekā 87 cilvēki. ANO ziņojumā tika secināts, ka uzbrukumā, visticamāk, tika izmantota zarīna gāze.

Šausminoši šī uzbrukuma seku attēli izraisīja globālu sašutumu un pamudināja ASV raidīt spārnotās raķetes uz Sīrijas aviobāzi, no kuras, kā uzskata rietumvalstis, tika veikts šis ķīmiskais uzbrukums.

Ķīmisko ieroču uzbrukumu sekas Sīrijā

gallery icon
24