Amerikāņu līgavaiņa slepkavībā vainotā latviete Anželika putrojas savās liecībās
Nākamā tiesas sēde nozīmēta 2.maijā. Tā, iespējams, viesīs vairāk skaidrības, jo pagaidām izskanējusī informācija pat no pašas slepkavībā apsūdzētās ir pretrunīga.
Pasaulē
2016. gada 20. marts, 23:04

Amerikāņu līgavaiņa slepkavībā vainotā latviete Anželika putrojas savās liecībās

Jauns.lv

Latvijas pilsones Anželikas Grāsvaldes advokāts Ričards Porteils oficiāli iesniedzis prasību izmeklēt policijas video, kurā dzirdams, ka viņa aizstāvāmā publiski paudusi, ka gribējusi savā līgavaiņa Vinsenta Viafores nāvi. Patlaban Grāsvalde joprojām uzturas cietumā Ņujorkā, un nākamā tiesas sēde šajā slepkavības lietā nozīmēta 2.maijā.

Latvijas pilsoni Grāsvaldi tur aizdomās par tīšu mīļlotā vīrieša slepkavību mantkārīgos nolūkos, viņu noslīcinot laivošanā Hudzonas upē Ņujorkā. Apmēram pusotru mēnesi pēc vīrieša līķa atrašanas klajā nāca informācija, ka Anželika šo slepkavību bija gribējusi un plānojusi - tā vismaz liecināja izmeklētāju rīcībā esošā informācija. Vēlāk sieviete vairākām televīzijām to noliegusi, sakot, ka mīlējusi Vinsentu.

Latvietes advokāts uzstāj, ka savulaik izskanējusī informācija ar it kā Anželikas atzīšanos nav vērtējama kā pierādījums lietā, jo kliente nav bijusi pie skaidra saprāta atzīstot, ka "es gribēju, lai viņš ir miris un tagad ir labi". Arī intervijā no cietuma ASV raidījumam "Inside Edition" Grāsvalde stāsta, ka mīlēja šo vīrieti un nav vainojama viņa nāvē:

Kasjauns.lv jau vēstīja par strīdīgo slepkavības lietu, kurā apsūdzēta Latvijas pilsone Anželika Grāsvalde. Policija stāstījusi, ka Grāsvaldes izteikumi atbilduši viņu teorijai par notikušo - viņa izvilkusi Viafores kajaka aizbāzni, kā dēļ laiva brauciena laikā pa Hudzonas upi 19.aprīlī piepildījusies ar ūdeni. Sievietes motivācija bijusi attiecību pasliktināšanās un atlīdzība no vīrieša apdrošināšanas polisēm 250 000 dolāru apmērā, ko viņa saņemtu līgavaiņa nāves gadījumā.

Nopratināšanas videoierakstā redzams, kā Grāsvalde izklāsta problēmas savās attiecībās, atzīstot, ka vēlējusies, lai Viafores nebūtu. Sieviete arī atzīst, ka bijusi eiforijā par līgavaiņa nāvi.

Taču bijušais Vašingtonas policijas izmeklētājs un viltus atzīšanās eksperts Džims Treinums raidījumam apgalvo, ka izmeklētāji atlasījuši Grāsvaldes izteikumus no 11 stundu ilgās nopratināšanas. Izmeklētāji, pēc viņa teiktā, uzdevuši sievietei uzvedinošus jautājumus un ar manipulācijas palīdzību ieguvuši tādas atbildes, kā gribējuši.

"Manuprāt, šis ir negadījums, kas pārvērsts kriminālnoziegumā viņu iekšējās nojautas dēļ," apgalvo eksperts.


Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tēmas