foto: Sputnik
Irāka veikusi uzlidojumu "Islāma valsts" komandieru sanāksmei Sīrijā
2018. gada 6. maijs, 15:33

Irāka veikusi uzlidojumu "Islāma valsts" komandieru sanāksmei Sīrijā

Jauns.lv / LETA

Irākas iznīcinātāji svētdien veikuši uzlidojumu teroristu organizācijas "Islāma valsts" komandieru sanāksmei Sīrijas austrumos, paziņoja Irākas premjerministra birojs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tas norādīja, ka uzlidojums noticis pēc premjera Haidera al Abadi rīkojuma, un tā mērķis bijis ""Islāma valsts" komandieru sanāksme uz dienvidiem no Dušašijas Sīrijas teritorijā".

Uzlidojumā piedalījušies iznīcinātājī F-16, un tas bijis veiksmīgs, ziņu aģentūrai AFP teica Irākas drošības struktūru mediju centra pārstāvis ģenerālis Jahja Rasuls.

Dušašija ir tuksnešains apvidus Sīrijas Hasekes provincē, kur ASV atbalstītā kurdu vadītā alianse cīnās pret džihādistiem.

19.aprīlī Irāka paziņoja, ka veikusi uzlidojumu teroristu organizācijai "Islāma valsts" Sīrijas Deir ez Zoras provincē, nogalinot 36 tās kaujiniekus.

Irāka  arī pagājušajā gadā veica uzlidojumus "Islāma valsts" mērķiem  Sīrijā.

Irākas valdība decembrī pasludināja uzvaru pār "Islāma valsti". Pateicoties ASV vadītās koalīcijas atbalstam,  Irākas valdībai ir izdevies atgūt kontroli pār visām teritorijām, ko "Islāma valsts" sagrāba 2014.gadā un 2015.gadā.

Taču "Islāma valsts" šūniņas joprojām spēj sarīkot uzbrukumus Irākā.