foto: EPA
Francijā ap 143 000 cilvēku protestē pret Makrona reformām; aizdedzināts "McDonald’s" un vairākas automašīnas
Parīze, Francija.
Pasaulē
2018. gada 2. maijs, 07:55

Francijā ap 143 000 cilvēku protestē pret Makrona reformām; aizdedzināts "McDonald’s" un vairākas automašīnas

LETA

Parīzes centrā otrdien tika aizturēti gandrīz 300 cilvēku 1.maija demonstrācijā, kuras laikā jaunieši kapucēs aizdedzināja "McDonald's" restorānu un vairākas automašīnas, protestējot pret Francijas prezidenta Emanuela Makrona reformām valsts sektorā.

Dedzināšana un pamatīgs grautiņš: 1. maijs Parīzes ielās

Parīzes centrā otrdien tika aizturēti gandrīz 300 cilvēku 1.maija demonstrācijā, kuras laikā jaunieši kapucēs aizdedzināja "McDonald's" restorānu un vairākas automašīnas, ...

gallery icon
140

Kliedzot "Piecelies, Parīze" un "Visi ienīst policiju", apmēram 1200 cilvēku melnās jakās un ar sejas maskām pievienojās tradicionālajai, arodbiedrību vadītajai demonstrācijai par strādnieku tiesībām, informēja Parīzes policija.

Protestētāju grupa gājiena maršrutā satrakojās, pie dzelzceļa stacijas "Austerlitz" izpostot "McDonald's" restorānu un to aizdedzinot. Viņi arī aizdedzināja automašīnas spēkratu tirdzniecības vietā, kā arī ekskavatoru un motorolleru.

Nekārtības notika laikā, kad Makrona reformas valsts sektorā ir pastiprinājušas saspīlējumu, un pēc konflikta starp policiju un antikapitālistu skvoteriem, kuru apmetni Francijas rietumos policija nojauca.

Policija lietoja asaru gāzi un ūdens lielgabalu, lai izklīdinātu demonstrantus.

foto: EPA
Parīze, Francija.

Policija informēja, ka no tās 276 aizturētajiem demonstrantiem 102 palikuši apcietinājumā, un piebilda, ka nekārtībās "tika nodarīti postījumi 31 uzņēmumam, no kuriem divi tika aizdedzināti, kā arī tika aizdedzinātas sešas automašīnas un sabojātas vēl 10"

Makrons nosodīja šo vardarbību un sava Austrālijas brauciena laikā tviterī solīja, ka "tiks darīts viss, lai vainīgie tiktu noskaidroti un saukti pie atbildības par savām darbībām".

Prezidents piebilda, ka varas iestādes izturēsies pret šīm demonstrācijām ar "absolūtu stingrību".

1.maija demonstrācijās Francijā piedalījās apmēram 143 000 cilvēku, tai skaitā no 20 000 līdz 55 000 Parīzē.