Migrantu nometnē Grieķijā bēgļi aiz izmisuma jau dedzina paši sevi. FOTO
Pašaizdedzinoties šie vīrieši vēlējušies pievērst Eiropas amatpersonu uzmanību, norādot, ka „mums te vairs nav atlicis nekas vairāk kā cerība”.
Pasaulē
2016. gada 24. marts, 06:12

Migrantu nometnē Grieķijā bēgļi aiz izmisuma jau dedzina paši sevi. FOTO

Jauns.lv

Divi Sīrijas kurdu izcelsmes jauni vīrieši otrdien aizdedzināja paši sevi, tādējādi protestējot pret briesmīgajiem dzīves apstākļiem Idomeni nometnē, no kurienes imigrantiem nav ļauts doties tālāk jeb „dziļāk” Eiropā.

Idomeni nometne atrodas uz Grieķijas-Maķedonijas robežas, un tur skatam paveras simtiem plānu telšu klājums. Jau vairāk kā divdesmit dienu tur dzīvo apmēram 10 tūkstoši bēgļu, lielākā daļa atceļojuši no Sīrijas un Irākas.

Pašaizdedzinoties šie vīrieši vēlējušies pievērst Eiropas amatpersonu uzmanību, norādot, ka „mums te vairs nav atlicis nekas vairāk kā cerība”. Degot viņu drēbēm, notiekošajā noraudzījās simtiem nometnē dzīvojošo.

Lielāko daļu migrantu uztrauc slēgtā robeža un tās neatvēršana. Daudzi nenoliedz: ja Grieķijas-Maķedonijas robežas netiks atvērtas, viņiem atkal nāksies maksāt cilvēku kontrabandistiem, lai tie viņus nogādā atpakaļ, piemēram, Alepo, Sīrijā, no kurienes liela daļa arī šeit ieradušies, migrējot no Turcijas uz Grieķiju.

Kāds migrants atzīmēja, ka apstākļi nometnē esot šausmīgi. Piemēram, kad atbrauc maizes „busiņš”, nākoties stāvēt rindā pat četras stundas, lai saņemtu kukulīti un pabarotu mazuļus, kuru Idomeni ir ļoti daudz. Ūdeni un ēdienu nometnei piegādā brīvprātīgo palīdzības organizācijas.

Idomeni nometni nesen apmeklējusi arī Holivudas aktrise Andželina Džolija. Kopumā vairākās nometnēs uz Grieķijas-Maķedonijas robežas „iestrēguši” 43 tūkstoši imigrantu.

Tāda ir dzīve Idomeni migrantu nometnē:
Kasjauns.lv/Foto: Reuters/Vida Press