Pasaulē
2018. gada 25. aprīlis, 20:08

22 no 28 ES dalībvalstīm plāno ierobežot reliģiska apģērba valkāšanu

LETA

Arvien lielāks skaits Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu plāno likumdošanas ceļā regulēt reliģiska apģērba valkāšanu, teikts organizācijas "Open Society Foundations" pētījumā.

Šādi likumi tiek apspriesti vai jau pieņemti 22 no 28 ES dalībvalstīm. Astoņās valstīs - Austrijā, Beļģijā, Bulgārijā, Dānijā, Francijā, Vācijā, Itālijā un Spānijā - jau pieņemti likumi, kas aizliedz noteiktās vietās valkāt, piemēram, seju aizsedzošas galvassegas.

Turklāt 13 ES dalībvalstīs ir aizliegums valkāt reliģiskus apģērbus noteiktās privātās kompānijās vai valsts iestādēs, teikts ASV miljardiera Džordža Sorosa dibinātās organizācijas veiktajā pētījumā.

Reliģisko apģērbu valkāšanas ierobežojumu dēļ musulmaniešu tiesības uz ticības brīvību ES tiek pakļautas arvien lielākiem draudiem, norāda pētījuma autori. Kā pavēstīja "Open Society Foundations" pārstāve, šādu likumu apspriešanas tonalitātei un pieņemšanas procesam ir izteikts pret islāmu vērsts raksturs.

"Open Society Foundations" aicina Eiropas Komisiju izpētīt un novērtēt šādu likumu darbību, kā arī aizsargāt ES dzīvojošās musulmanietes pret diskrimināciju.

Tēmas